Реклама / Ads
0| 10172 |05.06.2015 ХРАНА И ВИНО

Пукна сезонът на ягодите - балсам за мозъка и сърцето

.
Навлизаме в сезона на ягодите. Сочни, ароматни и много полезни. Вижте какви са ползите за здравето и фигурата от яденето на ягоди.Имунитетът ни е отслабен и има нужда от подсилване. Тук на помощ идват ягодите. Заради големите количества витамин С, ягодите са чудесен начин да подсилите имунитета си.
 
Ето десет ягодови ползи за здравето:

    
    Ягоди срещу лошия холестерол

Ягодите са полезни и ако имате проблеми с лошия холестерол. Ягодите съдържат елагова киселина и флавоноиди, които също така се грижат за здравето на сърцето.

    Ягоди за регулиране на кръвното налягане

Ягодите са сред храните, добри източници на калий. Калият е  минерал, полезен за сърцето. В 1 ч.ч. ягоди има около 260 мг. калий. Калият помага за регулиране на кръвното налягане. Според някои проучвание той може да е много полезен и за сваляне на високо кръвно налягане.

    Ягоди за по-добро храносмилане

Ягодите, както много други плодове, са добър източник на фибри и съдържат около 5 гр. фибри в 1 чаша. Затова ягодите се препоръчват, ако имате проблеми с храносмилането или страдате от запек. Ягодите се препоръчват особено на хора над 60г., при които проблемите с храносмилането са по-често срещани.

    Ягоди при алергии

Ягодите също така съдържат кверцетин, който има противовъзпалително действие. Затова се смята, че яденето на ягоди може да помогне за облекчаване на симптоми като сенна хрема, дразнене в очите и обриви, предизвикани от алергична реакция на организма.


   Ягоди против диабет

Сред ползите от яденето на ягоди трябва да прибавим и борбата с диабет тип 2. Тук отново важна роля играят фибрите, които забавят абсорбирането на глюкозата в кръвта. Затова и ягодите са сред плодовете, които се препоръчват, ако попадате в рисковата група.

    Ягоди за отслабване

Ягодите могат да ни помогнат и в борбата с излишните килограми. В 1 чаша ягоди има само около 50 калории. Освен това ягодите съдържат малки количества натрий и захар и никакви мазнини. В комбинация с фибрите, имате перфектния плод за диета. Често ягодите се използват като основа за много монодиети.

    Ягоди за изгаряне на мазнини

Червеният цвят на ягодите се дължи на антоциани, които помагат за изгарянето на натрупаните мазнини. Смята се, че диета, богата на храни с антоциани, предотвратява натрупването на мазнини, като в същото време стимулира изгарянето на натрупаните.

 
    Ягоди за здраво бебе

Ягодите съдържат и фолиева киселина, която се препоръчва за млади жени, които се опитват да забременеят. Фолиевата киселина е необходима и в ранните етапи на бременността, защото е важна за развитието на бебето. Затова, ако сте сред щастливите бъдещи майки или се надявате да попаднете в тази група, измийте си купа ягоди.

    Ягоди за младост

Ягодите са вашето  плодово оръжие в борбата с годините. Ягодите съдържат биотин, който се грижи за здравето на косата, кожата и ноктите. Освен това можете да използвате ягодите в домашната козметика за безвредни разкрасителни и подмладяващи процедури.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 8260 |03.06.2015 Храни афродизиаци от Клеопатра до днес . 2| 6244 |02.06.2015 Гладните жени са по-дашни . 1| 7922 |30.05.2015 Суджук на корем в Горна Оряховица . 0| 9331 |29.05.2015 Вижте как се хранят столетниците от "Сини зони"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads