Реклама / Ads
Frognews
2| 5876 |27.08.2015

Ще ядем не просто шоколад, а супершоколад

.
Германски учени твърдят, че могат да предложат формула за супершоколад на базата на промени в ключова съставка на молекулярно ниво, съобщи в. "Дейли мейл".

Учените от Техническия университет в Мюнхен са се съсредоточили върху лецитина в шоколада, който се използва за стабилизиране на мазнините, така че те да не се отделят от какаото и млякото. Как действа лецитинът не е ясно. Производителите на шоколад досега изпипваха рецептите си само на базата на опита и грешката. 

 

Според специалистите молекулярната динамика може да е ценен помощник в процеса на бавното топене и смесване на шоколада, в който се постига финият му вкус и аромат.

 

Германските учени не са единствените, които се надяват да подобрят вкуса на шоколада. Белгийски екип установи тази година, че хибрид между бирените дрожди и микроорганизми от естествената среда в какаовите ферми може да постигне това по време на сушенето на зърната, когато се оформя вкусът им.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay Donate now
Реклама / Ads

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. 12 отрови, които ядем 2| 5727 |05.02.2015 . Ядем шаран на Никулден - рибата спасила светията от смърт ! 4| 6024 |05.12.2014 . Ще ядем по-скъп мед тази година 2| 6288 |05.09.2014 . Ето ви гарантираното дълголетие! Лесно и просто 2| 12568 |08.01.2014

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads

НАЙ-ЧЕТЕНИ

    Реклама / Ads

    БЛОГОВЕ