Реклама / Ads
1| 5241 |20.04.2015 ХРАНА И ВИНО

Топ 10 на пролетните суперхрани

.
Правилното хранене изглежда мисия невъзможна в напрегнатото ежедневие. Освен това настъпват и по-топлите пролетни и летни месеци, в които всеки копнее по желаното оформено тяло.
 

Не трябва да пренебрегваме и пролетната умора, която изпива жизнеността на организма ни, пише БГНЕС.

 

Ето и 10-те предложения за пролетни суперхрани, които да държат ума и тялото в кондиция:

 

Орехи
Чудесна храна за мозъка и по-доброто ни настроение. Аминокиселината "триптофан" в тях подсигурява доброто състояние на тялото и намаляването на стреса. Освен всичко останало, те се усвояват бавно от организма и в умерени количества допринасят за доброто физическо състояние на тялото.

 

Пресен чесън 
Тайната на продукта се нарича алицин. Именно тази съставка може да ни предпази от преяждане, стимулирайки ситост в мозъка. Чесънът е перфектен като добавка към всякакъв тип зелени салати.

 

Спанак
Богат на желязо, много подходящ за консумация особено от вегетарианци, които не могат да го добавят от месо.

 

Артишок 
Ако усещате умора дори и от най-леките физически натоварвания, може би имате нужда да приемате повече магнезий. Артишокът е чудесен източник на минерала.

 

Сьомга 
Източник на Омега 3 мастни киселини, които спомагат за хидратацията в организма ни и за това се отразява на цялостния вид на тялото ни.

 

Ягоди
Освен че са изключително вкусни, те са и много полезни. Имат високо съдържание на витамин С и са естествен антиоксидант, който пречиства организма ни от неблагоприятните природни фактори.

 

Яйца 
Млечният продукт, който спомага за по-добра памет.

 

Боровинки
Ако хапваме от вкусните плодове всеки ден, резултатите няма да закъснеят. Тайната съставка е определен вид антиоксидант, който подпомага паметта.

 

Грейпфрут
Прясно изцеден сок от плода е енергийната бомба, от която се нуждае организмът ни всекидневно, особено в първите дни на пролетта.

 

Сезонните зеленчуци
Те са естествен дар от природата, богати на аминокиселини и витамини, важни за правилното функциониране на организма ни.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 7541 |19.04.2015 Килограм краставици пада под лев след Гергьовден . 13| 82998 |17.04.2015 „Докторската” диета на Червенкова (СНИМКА) . 8| 5966 |16.04.2015 Стига бе! Марулите стигнаха 3 кинта! . 2| 7480 |11.04.2015 Диетолози: Ако сте постили, отложете агнешкото

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads