Реклама / Ads
0| 7981 |26.02.2014 ХРАНА И ВИНО

Топете килца според зодията си!

.
Следвайте съветите на зодията си и отслабването ще е сигурно.За всеки случай допълвайте избраната диета с поносимо физическо натоварване, ще влезете бързо в норма. Красотата иска жертви!
 

ОВЕН
Съветваме ви да се освобождавате от излишните килограми с тичане. Ако близо до вас има парк или стадион, здравата ви е провървяло. Но за удоволствие можете да тичате и докато сте у дома, на спортна пътечка или, в най-лошия случай, на едно място. Още един отличен начин против натрупаните килограми е сутрешната гимнастика, но освен обикновените упражнения не забравяйте да поблъскате топка или възглавницата си с ръце и крака, да направите няколко премятания и подскоци, мост и “помпане” на мускулите. Всичко това трябва да завършите с “маратонски бяг”, нещо подобно на танцуването на кючек.

ТЕЛЕЦ
На този знак му отива да се събужда с приклякания, отскочи, поклони и различни източни бойни изкуства и практики - йога, ушу, цигун. Важното е упражнението да се изпълнява на открито. След заниманията не забравяйте да “пообщувате” с някое дърво - прегърнете ствола на бреза или дъб, седнете на някоя пейка или легнете върху дървена греда. Зелените насаждения ще ви заредят с положителна енергия и ще ви настроят благодушно. В края на процедурата няма да е зле да си направите масаж с малко дървено приспособление.

БЛИЗНАЦИ
Леката атлетика и акробатиката са най-доброто средство срещу излишните килограми при този знак. Много добре тонизират Близнаците подскоците на батут, добри са също бадминтонът и тенисът. Задължителни са дихателните движения и разходките на чист въздух. А тъй като Близнаците са един от най-общителните знаци, препоръчваме ви да се занимавате със спорт в компанията на приятели или познати.

РАК
Стихията на Рака е водата и чрез нея той си възвръща вкуса към живота и се освобождава от излишните килограми, затова е добре да плувате в басейн, да лежите във вана, или, ако имате възможност, да отидете на море. Ако не можете да си го позволите, легнете в собствената си вана, пълна с ароматна пяна. Там можете да въртите крака, сякаш карате колело, или да правите плавателни движения, след което енергично да се разтъркате с изтривалка или хавлиена кърпа. Преди началото на тези занимания можете да започнете упражненията направо в леглото, без да откъсвате глава от възглавницата, като се “раздвижите”, докато надувате различни предмети - топки, дюшеци и т.н. Добри са и упражненията за разтягане или въртенето на обръч.

ЛЪВ
Започвайте деня с гимнастика. Пуснете си музика за аеробика или силови упражнения и здравата се разгрейте. След това потанцувайте под весела музика - това е добро упражнения за тялото и душата, след което излишните калории бързо ще се стопят, а настроените ви ще се подобри. Опитайте някои упражнения от художествената гимнастика - хвърляйте топка, лента или бухалка. Лекото тичане или разходката със спортна крачка също ще ви се отразят добре. Можете да тичате и на място. От спортните игри на Лъва най-много му помагат волейболът, хандбалът и баскетболът.

ДЕВА
За Девите са подходящи както заниманията на чист въздух, така и в спортна или фитнес-зала. Особено полезни са упражненията на спортните тренажори и уреди. Не мързелувайте, поскачайте на батут, тренирайте на пресата, потичайте на спортната пътечка и повъртете педалите на велотренажора. И за да се сдобиете колкото се може по-скоро с желаните форми, постарайте се максимално да използвате маса-тренажорите, леките гири.

ВЕЗНИ
Везните винаги се стремят да съчетаят спорта с изкуството, следователно на тях най-много ще им помогнат спортове, като художествена гимнастика и фигурно пързаляне. Въртете обръч, танцувайте с лента или бухалка. Ако имате възможност, идете на пързалката. Шейпингът, аеробиката и всички модерни спортно-танцови течения също са подходящи за Везните. Няма да са излишни и бадминтонът и тенисът. Задължителни са дихателните упражнения на открито, ходенето, леките кросове и скоковете.

СКОРПИОН
СкорпионЪТ е воден знак, но тъй като е склонен към екстремното, не му е достатъчно да плува в басейна или да се отпуска във ваната. За него са много подходящи подводното плуване и лов, потапянето с акваланг в морските дълбини и водната топка. Бихте могли да се занимавате и с фигурно пързаляне или хокей, водните масажи и обтриването с влажна хавлия са изключително подходящи за вас. Оптималното би било в сутрешната си гимнастика да включите елементи на бокса и източните бойни изкуства, различни подскоци и преобръщания, упражнения с обръч и топка.

СТРЕЛЕЦ
Съветваме ви да започвате деня с крос. Ако близо до дома ви има стадион или спортен комплекс, за повече не можете и да мечтаете. Стрелците са непобедими в тичането на дълги разстояния, скоковете на дължина, а също и мятането по далечна цел. Вземете със себе си топки, стрели, пластмасови обръчи, въведете елементи на жонглирането в сутрешната си гимнастика. За Стрелците са полезни волейболът, хандбалът, баскетболът и другите игри с топка. Ако ще спортувате у дома, тичайте на място, блъскайте с ръце и крака топка или възглавницата си.

КОЗИРОГ
За представителите на този знак най-добри са планините, затова се препоръчва да се зареждат с положителна енергия и да се освобождават от излишните килограми, като се занимават с алпинизъм и правят далечни разходки в планината. Колкото до сутрешната гимнастика, за този знак са добри упражненията с приклякания, оттласкванията и наклоните. Желателно е по-често да тренирате с гири, а също и на лост и греда. Важен елемент е и екипировката. По време на спортните си занятия Козирогът трябва да се облича по-топло и да не забравя за обувките с грайфери.

ВОДОЛЕЙ
Водолеят трябва да отдаде предпочитания на екстремните видове спорт - парапланеризъм, делтапланеризъм, планинско колоездене. По силите на този знак са и конният спорт, ските и скоковете от трамплин. Не бива да забравяте за дихателните упражнения на открито, а и за вас е много важно да тренирате колективните видове спорт.

РИБИ
Рибите покровителстват всички видове спорт. Плуването, обикновено или синхронно, водната топка, скоковете във вода са измислени за вашия знак. Ако имате възможност, не се отказвайте от плуване с яхта и кану. А ако тези изискани спортове са ви недостъпни, не се разстройвайте - освобождаването от излишното тегло е възможно и в домашната вана. Не бива обаче да лежите сред ароматна пяна, а да правите упражнения, да въртите крака, а след това да се разтриете енергично с изтривалката. Водните процедури можете да приключите с масаж, желателно воден.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 26810 |20.02.2014 Уискито пази сърцето, бори рака . 3| 7175 |19.02.2014 Дичо става готвач . 2| 7783 |17.02.2014 Ето ги петте най-влиятелни пера в света . 0| 9993 |14.02.2014 Любовта в нас и около нас

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads