Реклама / Ads
0| 5908 |18.12.2009 ХРАНА И ВИНО

Укротете глада, идват празници!

.
Отдавна минаха времената, когато апетита на девойката бе мерило за нейното здраве и трудолюбие. Днес вече всички говорят за здравословен начин на живот, а излишният апетит е по-скоро недостатък, отколкото положително качество. Да не говорим за трупането на излишни килограми и заплахата от сериозни болести, които предизвиква преяждането.
 

Затова сме готови на най-жестоки диети, лечебно гладуване и сложни физически упражнения, за да отслабнем. И когато всички мъчения са зад гърба ни и стройни и красиви радостно мерим нова дрешка, точно тогава най-важното е да се научим да се храним така, че да не преяждаме. Особено когато наближават празници и гастрономическите удоволствия ни изкушават повече от всякога.

Това може да постигнете, ако приемете нашите съвети:

Избягвайте да ядете пържени, мазни, рафинирани продукти, които ще ви накарат да почувствате тежест в стомаха.

Не консумирайте едновремено голямо голямо разнообразие от различни ястия, за да не загубите чувството за ситост.

Не пийте вода по време или веднага след хранене, което винаги предизвиква чувство на глад и ви принуждава скоро отново да седнете на масата.

Преди да седнете на масата, намерете малко време да релаксирате след уморителния работен ден. Tова ще позволи на организма да си набави така необходимите му витамини, минерали и микроелементи, което ще претъпи чувството ви за глад.

Създавайте си повече емоции, когато се храните. Това ще разсея лошите мисли, ще подобри настроението ви,  ще ви помогне да се насладите на това, което ядете, без да се налага то да бъде в изобилие.

Настройте се положително към партньора в живота си, за да не се чувствате подтиснати.

Яжте бавно, поемайте храната на малки хапки, за да усетите истинския й вкус и изпитате удоволствие от нея.

По-добре не сядайте на масата, когато изпитвате голям глад, защото тогава винаги губим мярка за количеството храна, която поемаме.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 7202 |14.12.2009 Виното - изворът на младостта . 0| 5860 |07.12.2009 Нашенски ракии превземат пазарите в Европа . 1| 27593 |04.12.2009 Варвара, Сава, Никулден - ядем царевица, мекици и риба . 1| 14036 |02.12.2009 Диетите – “невинният враг” на затлъстяването

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads