Реклама / Ads
0| 5922 |25.04.2016 НАРОДЕН ГЛАС

България, Гърция и Кипър в одиторско партньорство за колаборация

.
Офелия Славкова
Възможностите за развитие на бизнеса в България за привличане на чуждестранни инвеститори, предимствата на българския пазар за инвестиции чрез създаване на партньорства – това бяха част от темите, които се разискваха на конференцията „Растеж чрез партньорство“ в Гранд Хотел София.
 

Международното участие на мощни одиторски компании от Кипър и Гърция спомогна за прецизния анализ на състоянието на бизнес средата на Балканите и в частност в Гърция, България и Кипър, за постигане на икономически растеж в трите страни, възползвайки се от максимата, че единството прави силата.

 

Офелия Славкова – управител на лицензираното одиторско предприятие Одит Адвайзерс, очерта основните фактори на икономически растеж в България, които бяха подкрепени от гостите от Гърция и Кипър. „Предимствата и силните страни на българския пазар са много и трябва да се използват за привличане на бизнесмени от другите членове на ЕС на Балканите.“

 

Известната българска икономистка и одиторка представи благоприятните перспективи за развитие на бизнеса, както и възможностите пред компаниите, опериращи на българския пазар. Привлекателни за чуждите инвеститори са най-ниската ставка в ЕС у нас, конкурентната данъчна политика, лесното стартиране на бизнеса, най-ниските разходи при освобождаване на заетите и локацията на страната ни. Одитор с огромен опит в страната и в чужбина, Офелия Славкова се спря на факторите за растеж, като представи най-актуалните източници на финансиране, предлагани от европейските програми.

 

Като домакин на конференцията, тя разгледа различните подходи за ефективно увеличаване на пазарните позиции, както за българските, така и за чуждестранните компании. “Смятаме да помогнем на нашите клиенти да използват силата на партньорството - мрежата от фирми, предоставящи професионални услуги (счетоводни, одитни, данъчни и бизнес консултации) Морисън KSi  се представлява от членове от повече от 88 държави в над 375 офиса по света, между които сме и ние. Така много по-лесно можем да намерим партньори и дадем съвети на бизнеса, да подпомогнем клиента във всеки един етап от реализирането на различни проекти “ – сподели по време на конференцията „Растеж чрез партньорство“ Офелия Славкова.

 

От трибуната одиторката направи задълбочен анализ на новите възможности за българската икономика за привличане  на инвеститори и предимствата на партньорствата в тази сфера, което прави България  примамлива икономическа дестинация за гръцкия бизнес. „В момента се наблюдава пореден интерес от гръцки бизнесмени, привлечени от икономическата ситуация, от стабилната банкова система и атрактивните данъчни условия“ - сподели Димитрис Папазис, регистриран одитор, старши мениджър на една от най-големите одиторски компании в южната ни съседка. Признавайки всички позитиви на българския пазар, експертът от Гърция изрази и опасенията на гръцките бизнесмени от малкия български пазар и ниската квалификация на персонала в малките населени места. Стана дума и за „кухите“ гръцки фирми, които имат само адресна регистрация у нас, които ще бъдат засегнати от последните законодателни промени в южната ни съседка. Папазис декларира, че проблемите на гръцкия бизнес са и поради това, че не са взели поука от икономическата криза в Кипър, което е довело до тежката икономическа ситуация в страната. Съветът му към българите е да се опитат да върнат в страната емигриралите специалисти, които могат да са от голяма полза за българската икономика с придобитите знания, опит и умения.

 

С изключителен интерес бе изслушана и презентацията на Кристос Теодулу – регистриран одитор от Кипър и неговия син Тео Теодулу, които представиха уроците, които кипърските бизнесмени са научили след тежката финансова криза. Те разказаха как страната е преодоляла неприятния период на икономически срив и мониторинг – със строга финансова дисциплина и отворена икономика. Кипърският икономист представи предимствата за инвестиции в Кипър и ползите, които фирмите могат да имат чрез включването си в различни международни тръстове, представени в Кипър.  Същевременно сподели, че е приятно изненадан от България като туристическа дестинация и декларира, че в Кипър се забелязва нескрит интерес към пазара на недвижими  имоти у нас.

 

"Като член на обединената асоциацията Морисън KSi  ще можем още по-силно да предлагаме международни услуги, умения и опит, чрез партньорства ще обслужваме нарастващите международни нужди  на клиентите. Това позволява на Одит Адвайзерс да е максимално полезна при справяне с ежедневните предизвикателства, с които се сблъсква всеки мениджър. Нашите одиторски услуги и бизнес решения са доказани в продължение на много години в различни страни по света", сподели Офелия Славкова – домакин на важния международен икономически форум на одитните съветници, уважен и от посолството на Гърция у нас.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4904 |24.04.2016 Рагин: Гърция и България се самоубиват с блокади . 0| 4202 |22.04.2016 100 млн. лв. губят българските туроператори при блокада границата с Гърция . 0| 4627 |20.04.2016 Кепенец на границата с Гърция за Великден

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads