Реклама / Ads
0| 10198 |03.05.2017 НОВИНИ

1 200 военни маршируват, МиГ-29 и заря за парада на Гергьовден

.
През тази година във Военния парад в София на 6 май ще участват до 1 200 военнослужещи, както и 3 самолета МиГ-29 и 3 вертолета – един Ми-17 и два „Кугар“, от състава на Военновъздушните сили. Това съобщиха от пресцентъра на Министерство на отбраната.
 
Във военния парад ще участват: знаменен взвод на Националната гвардейска част; гвардейски представителен духов оркестър; представителен блок от Военна академия „Г.С.Раковски“ с бойното знаме на академията; представителен блок от Националната гвардейска част с бойното знаме на частта; представителен блок от Националния военен университет „Васил Левски“ с бойното знаме на университета; два представителни блока от Сухопътните войски с бойните им знамена; представителен блок от Военновъздушните сили със знамето на ВВС; представителен блок на Военноморските сили със знамето на ВМС; представителен блок от бригада „Специални сили“ с бойното знаме на бригадата; представителен блок, съставен от формирования, подчинени на Съвместното командване на силите, с бойното знаме на Мобилната КИС.

Във всеки блок ще маршируват по 64 военнослужещи, командир на рота, трима командири на взводове, знаменосец с двама асистенти.

Военният парад ще започне в 10.00 часа на 6 май на площад „Княз Александър I“ в София. Командващ парада е командирът на Военновъздушните сили генерал-майор Цанко Стойков. При изпълнението на Националния химн по време на парада ще бъдат изпълнени 20 артилерийски салюта. В 12.00 часа пред сградата на Администрацията на президента на Република България ще бъде извършена тържествена смяна на караула.

Честването на Деня на Храбростта и празника на Българската армия в София ще започне на 6 май от 9.00 часа с водосвет на бойните знамена пред паметника на Незнайния воин.

Националният военноисторически музей  ще посрещне своите посетители на празника на Българската армия и Ден на храбростта 6 май с вход свободен от 10.00 до 18.00 часа за постоянната хронологична и външна експозиция. Фотоизложба, посветена на историята и традициите на отбелязването на Гергьовден в армията, ще бъде представена специално за празника.

На 5 май от 12.00 часа в църквата „Свети Георги“ в София ще бъде отслужен молебен за здраве за Българската армия, а от 19.00 часа в голямата сцена на Народния театър „Иван Вазов“ ще се проведе празничен концерт с участието на Гвардейския представителен духов оркестър и ансамбъла на Въоръжените сили.

След концерта вечерта в петък в София Националната гвардейска част ще произведе празнична заря.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4857 |03.05.2017 ”Кугър” и и МИ 17 ще издигнат знамето на военния парад . 1| 3600 |12.04.2017 Заради липса на пари военните ”газят” Конституцията . 0| 3525 |11.04.2017 Военни заловили убийците на таксиметровия шофьор . 2| 3726 |16.03.2017 Янев: Военните имат готовност да спрат мигрантския поток от Турция

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads