Реклама / Ads
0| 3973 |14.05.2019 НОВИНИ

Отпускат 1,7 млн. лева за специализираната детска болница ”Проф. Иван Митев”

.
Един милион и 700 хиляди лева ще получи Специализираната детска болница ”Професор Иван Митев” по програмата ”Майчино и детско здравеопазване”, съобщи министърът на здравеопазването Кирил Ананиев след среща на медици от детската болница с премиера Бойко Борисов.
 

Парите ще се използват за лечение на децата и за увеличение на заплатите на работещите в болницата.

 

„Утре ще внеса в Министерския съвет проект на постановление, с което на Министерството на здравеопазването ще бъде предоставен допълнителен финансов ресурс в размер на близо 3 млн. лв. От тези средства на държавните и общинските болници ще бъдат предоставени 500 хил. лв. за закупуването на 15 апарата за дихателна реанимация и 750 хил. лв. за осигуряването на 50 кувьоза. Отделно 1,7 млн. лв. са средствата, с които ще бъде финансирана Педиатричната болница по Програмата „Майчино и детско здравеопазване“ по реда на Наредба №3 за медицинските дейности извън обхвата на задължителното здравно осигуряване. Този ресурс ще бъде изразходван както за подобряване качеството на лечението на децата, така и за увеличаване възнагражденията на работещите“, заяви министърът на здравеопазването Кирил Ананиев след среща с премиера Бойко Борисов, педиатри, неонатолози и директори на акушеро-гинекологични лечебни заведения.

 

"Вече стартираха и преговорите с Българския лекарски съюз за преостойностяване на някои клинични пътеки, така че цените да бъдат завишени и да отговарят на реалните разходи. Приоритетно ще бъдат разгледани пътеките в педиатрията", стана ясно още от думите на Ананиев. По отношение на кадровия ресурс в детското здравеопазване, здравният министър заяви, че мярка ще бъде предприета с промените в Наредба №1 за специализациите. В нея приоритет ще бъдат неонатолозите, чийто брой в момента е твърде малък и не отговаря на реалните потребности на лечебните заведения.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 5029 |10.05.2019 Бисеров съди прокуратурата за 70 000 лева . 4| 6679 |08.05.2019 Домусчиеви освободиха Силва Зурлева от Нова телевизия . 1| 3937 |08.05.2019 Отпускат още 9 млн. лв. за машинното гласуване . 3| 4770 |27.04.2019 Над 13 000 лева ще е заплатата на новите евродепутати

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads