Реклама / Ads
14| 5359 |22.01.2020 НОВИНИ

От 1 април ще връщат българите от чужбина с 1200 лв.

.
От 1 април ще започне да функционира платформата EURES, която ще е достъпна на сайта на Агенцията по заетостта. Тя ще бъде създадена по проекта ”Национална EURES мрежа” на Оперативна програма ”Развитие на човешките ресурси”.
 

Платформата ще дава възможност на хора с висше образование, които искат да се реализират професионално в България, да кандидатстват за допълнителни финансови пакети. Това съобщи на кариерен форум във Виена заместник-министърът на социалното министерство Зорница Русинова.


На събитието бяха представени преимуществата на българския пазар на труда и още начини, които да върнат българите от чужбина в България.


Платформата в сайта на Агенцията по заетостта ще предоставя лесен достъп до информация за пазара на труда в България, публичните услуги, цените на недвижимите имоти. Всеки, който кандидатства за финансова подкрепа, ще може да избира между различен вид услуги, а таванът на подкрепата може да достигне до 1200 лв. Основното изискване към кандидатите е да започнат работа в България, а през последните 6 месеца да са живели в друга държава.


Посланикът на България в Австрия Иван Сираков сподели, че 10% от българите, участвали на последния кариерен форум през 2019 г., вече са започнали работа в България. Над 140 българи и водещи австрийски компании, които търсят кадри за своите представителства в България, активно участваха в кариерния форум. Сред тях са "Катро България“, EVN, Liebherr, "Монди Стамболийски", "Райфайзен банк".


Андрей Арнаудов също представи проекта Bulgaria Wants You, който ще привлича българи да се върнат в родината чрез платформа с възможностите за професионална реализация. Форумът бе организиран съвместно от Посолството на България в Австрия, Стопанската камара на Австрия, Министерството на труда и социалната политика и Агенцията по заетостта.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 3780 |13.01.2020 Депутатите се връщат на работа в сряда . 10| 4193 |08.01.2020 Захариева: България ще купува този газ, който е най-изгоден за българите . 1| 3925 |07.01.2020 Българите пътуват без виза до 171 страни по света . 7| 5823 |06.01.2020 Каракачанов: Сърбия иска да изсели българите от Цариброд и Босилеград

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads