Реклама / Ads
Frognews
4| 4451 |01.05.2011

10 българи ще платят 4,5 млн. лв. данък върху доходите си като физически лица

.
Близо 4,5 млн. лв. данък върху доходите на физическите лица ще внесат в хазната десетимата българи, декларирали най-висок доход от 2010 г., съобщават от НАП.

Това показват данните от обработените до този момент декларации за облагане на доходите на физическите лица от цялата страна. Сумата от годишните данъчни основи (общите им приходи намалени с осигурителните вноски и признатите разходи) на топ 10 от данъкоплатците в България възлиза на 46,4 млн. лв. В повечето случаи хората, декларирали високи доходи, ползват отстъпката от 5% при плащането на данъците си, уточняват от НАП.

Доходите на 10-те най-богати българи са от дейности, свързани покупко-продажба на акции и дялове, предоставянето на финансови, консултантски, адвокатски услуги и др. На 2 май е последният срок за подаване на данъчните декларации за облагане на доходите без санкции. Декларацията за доходите и всички нейни приложения са публикувани в www.nap.bg във формат, който позволява да бъдат попълнени електронно. Формулярите за доходите от 2010 г. клиентите на агенцията могат да подадат по електронен път, подписани с електронен подпис. В този случай, ако подадат декларацията си по интернет, гражданите ползват и отстъпка от 5% върху данъка, който са декларирали за довнасяне. Декларацията за облагане на доходите може да се подаде също по пощата, с обратна разписка. В този случай е важна датата, отбелязана на пощенското клеймо, като тя не трябва да е след 2 май 2011 г.

Формулярите за доходите могат се приемат и на място, срещу входящ номер, в над 400 станции на "Български пощи" в цялата страна, както и в офисите на НАП. От НАП напомнят също, че до 2 май трябва да се внесе и дължимият данък за довнасяне по декларациите за доходите. За това от приходната агенция препоръчват на клиентите си, които са решили да плащат в последния ден – 2 май, да заплатят дължимия от тях данък в банков офис, разкрит в салоните за обслужване на НАП до 12 ч.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay Donate now
Реклама / Ads

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. Св. Петрова: Алтернатива на помиярщината в политиката са честните българи 60| 8281 |01.05.2011 . Ив. Костов: Русия рекетира и заплашва националната сигурност на България 181| 8933 |30.04.2011 . Цветанов: България е в ръцете на европейските политици; готови сме за Шенген 18| 5833 |30.04.2011 . Дж. Уорлик: Не се намесвам във вътрешните работи на България 43| 5464 |30.04.2011

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads

НАЙ-ЧЕТЕНИ

    Реклама / Ads

    БЛОГОВЕ