Реклама / Ads
7| 6570 |23.03.2012 НОВИНИ

По 10 години за “Наглите” поиска обвинението

.
Прокуратурата поиска по около десет години лишаване от свобода за всеки от подсъдимите в процеса "Наглите".
 

 

Обвинението поиска 10 години за Павел Петков и Радослав Лебешковски, 8 години за Даниел Димитров и Цветозар Славчев, 10 години за Прокопи Прокопиев и Ивайло Евтимов и отделно 15 години за Прокопи Прокопиев, Ивайло Евтимов и Даниел Димитров за отвличането на Михаил Краус.

На днешното заседание на съда нямаше искания за предоставяне на още доказателства. На следващите пет заседания на съда пледоариите трябва да приключат и присъдата ще бъде четена евентуално на 2 април.

Процесът срещу задържаните при полицейската операция "Наглите" започна на 22 декември 2010 г.

Обвинението е за отвличанията на Мехмед Чакър, Михаил Краус, Джорджио Марков, Венислав Величков, Ангел Бончев, Камелия Бончева, Георги Георгиев, Васил Маникатов, Киро Киров, Борислав Атанасов, Румен Гунински и Борислав Динев.

Бандата е извършила 11 отвличания от октомври 2007 до декември 2009 г.

Подсъдими са Ивайло Евтимов-Йожи и Прокопи Прокопиев, известен с прякора Поли Културиста, Даниел Димитров-Релето, Любомир Димитров-Гребеца, Павел Петков-Прасето. Кирил Кирилов-Монтанския, Цветозар Славчев-Църо и братята Радослав и Митко Лебешковски.

Всички те бяха заловени на 17 декември 2009 г.

По-рано днес свидетелят по делото Нури Али отново даде показния. Той беше разпитан, след като подал жалба за оказан му натиск и молба да бъде разпитан отново.

Свидетелят е подал жалба и до министъра на вътрешните работи, до главния прокурор и до Министерство на правосъдието, че му е оказван натиск да си смени показанията по делото.

Днес Нури разказа, че докато бил в една килия със защитения свидетел Ивайло Серафимов, той му оказвал психически и физически тормоз да смени показанията си. Серафимов дал на Нури телефона на адвоката Илиян Василев и му оказвал натиск да се обажда на адвоката да го защитава. Свидетелят каза телефоните на адвокат Василев, които има.

По думите му, Ивайло Серафимов е искал да изнудва групата на "Наглите" за пари. На въпрос на съдия Виолета Магдалинчева - дали на свидетеля е оказван натиск от прокурора по делото Бисер Кирилов, Нури Али отрече да му е оказван такъв натиск.

Нури Али каза още, че Ивайло Серафимов го е карал да подхвърля лъжливи доказателства.

На въпросите на адвокат Илиян Василев - кога точно свидетелят е бил в една килия със защитения свидетел Ивайло Серафимов - Нури Али не можа да даде конкретен отговор.

Разбра се, че в момента Нури Али е в затвора по друго дело.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 28| 6067 |22.03.2012 Румъния сви байрака, поиска извинение . 30| 6643 |17.03.2012 Парамедиците поискаха стартова заплата от 1200лв . 6| 5113 |17.03.2012 Осъдиха нашенец на 6 години затвор в САЩ . 44| 5632 |16.03.2012 Поискали оставката от Трайков с “половин уста”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads