Реклама / Ads
2| 5207 |18.11.2013 НОВИНИ

10-те изисквания на "България без цензура" за коалиция

.
Списък с 10 изисквания за политически и граждански формирования, които искат да се присъединят към проекта на Николай Бареков, разпространиха днес от "България без цензура". Сред основните изисквания на документа е лустрацията без компромис за членове на криминални групировки, агенти на ДС, кредитни милионери и участници в управлението на страната.
 

До Президента на Република България

До Министерски съвет

До Народното събрание

До Реформаторски блок

До ВМРО

До Земеделските съюзи

До СИЛА

 

 

Условия

на Гражданско движение „България без цензура“

 за участие в Съюз „ Чисти ръце“ ( Коалиция на желаещите)

         Уважаеми приятели и колеги, дойде време да разделим политическия елит не на идеологически принцип, а според това кой може или не може да гарантира прозрачност в политиката и управлението на обществените ресурси единствено в полза на гражданите.

Очакваме вашата готовност да коментирате с нас следните предложения:

 

1.        Политическа лустрация за създателите и членовете на криминални групировки – СИК, ВИС, Мултигруп, „Зора Инс“ и т.н.

2.       В Съюз „Чисти ръце“  не могат да участват членове на ДС, доказани като кредитни милионери от преди банковата криза 1996-1997г.

3.       В Съюз „Чисти ръце“ не могат да участват партии, които са били в управлението на държавата, освен ако не са освободили от своите ръководни постове бивши премиери, министри и зам.-министри

4.       Подкрепа чрез бюджета и специални законодателни разпоредби за МВР, Българската армия и ДАНС. Увеличаване на личния състав, режийните и социалните придобивки, както и даване на статут на неприкосновеност. Пряк избор на полицейски шефове и началници на РПУ-та.

5.       Деполитизация в НАП, ръководствата на болници, училища и други висши административни органи и длъжности, както и Областни управи и Общини.

6.       Даване на подкрепа на Главния прокурор, при ясно зададени параметри и поети от негова страна ангажименти, за бързо стартиране и приключване на проверките по сигнали срещу висши политици от Прехода. Без политизация във Висшата съдебна власт. Пряк избор на районни и градски съдии и прокурори.

7.       Отпадане на банковата тайна за политиците. При влизане във властта всеки политик е длъжен да  даде своето съгласие за специализирани проверки от ДАНС и НАП на неговите доходи, начина му на живот, роднини по права линия и съребрена до

 

 

8.       четвърта степен. Както и проверка на всички възможни имотни и приятелски свързаности. Отпадане на банковата тайна за действащите в момента политици във властта.

 

9.       Отказ от партийни субсидии.

10.   Политиците да се откажат доброволно от участие в офшорни дружества и да ги осветят  преди това пред обществото, ако са регистрирали такива.

11.   Лустрация за политици с две или повече прокурорски обвинения до тяхното отпадане.

 

 

                                                                                                     

                                                С уважение:

                                                                                              

                                                                                               Николай Бареков – Председател на

ГД “България без цензура“

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 22| 6970 |03.11.2013 Откриване на офиса на "България без цензура" в София и протеста срещу партиите и президента . 2| 5525 |18.10.2013 Димитър Куцаров: "България си ти!" подаде ръка на доброто . 30| 5989 |16.09.2013 Робева и Бареков заедно в "България без цензура" . 27| 5821 |08.09.2013 87-и ден:"България каза: Орешарски, върви си!"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads