Реклама / Ads
1| 5292 |21.10.2014 НОВИНИ

До 10 минути ще паркираме безплатно в синя и зелена зона

.
Съгласно Закона за движение по пътищата се предвиждат нови възможности за санкциониране на нарушители при паркиране в градинки, паркови пространства, тротоари, съобщава „Дарик”. Глоби с фиш от 20 до 50 лв. ще може да налага освен МВР и Общинска полиция, съобщи Зафир Зарков от транспортната комисия към Столичния общински съвет .
 

 „Промените ще станат факт, ако Съветът приеме новата наредба за организация на движението в столицата, която ще бъде разгледана на предстоящата сесия на 23 октомври. Изработването на нова наредба се налага, защото настоящата е променяна многократно през годините, нестабилна е в съдебно отношение и често е предмет на жалби от страна на граждани”, посочи Зарков. Наредбата предвижда още стикер за локално платено паркиране на стойност 150 или 100 лв. в зависимост от зоната да могат да закупят и живеещите по настоящ адрес. „Цената остава същата за притежателите на допълнителен автомобил. Сега стикер за втора кола е на тройна цена”, отбеляза Зарков. Друга новост по думите му е възможността за безплатно паркиране до 10 минути в синя и зелена зона с талон, който ще бъде предоставян от служителите на Центъра за градска мобилност. Гражданите ще въвеждат часа на паркиране на талона и ще го поставят на предното стъкло на автомобила, обясни Зарков. „Талонът ще е за многократна употреба, на него няма да е обозначена дата, но той няма да може да се използва за няколко последователни паркирания”, казва още Зарков. Паркингът около стадион „Васил Левски” в Борисовата градина да стане зелена зона, предвижда още новата наредба. „Получени са множество сигнали от граждани за безразборно паркиране и спиране дори по алеите на парка”, мотивира предложението Зарков. Що се отнася до дейностите и техническото изпълнение по контролиране на зоните, новата наредба предвижда те да могат да бъдат изпълнявани както от общинско предприятие, така също и от търговско дружество, което отговаря на критериите на Закона за обществените поръчки.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 5350 |04.09.2014 Коритаров с рубрика в "120 минути" на bTV . 6| 4862 |04.09.2014 С 2 млрд. санират безплатно панелките в България . 5| 5427 |12.08.2014 Измамата с тотото станала ясна минути след тегленето на числата . 0| 4568 |10.07.2014 Въвеждат 10 минути гратис в синя и зелена зона

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads