Реклама / Ads
44| 6533 |13.02.2013 НОВИНИ

100 хил. подкрепят референдум за разваляне на договорите с ЕРП-тата

.
Напрежението в страната заради високите сметки ескалира Източник: Фрогнюз
100 хил. подписа събра Национал-демократичната партия (НДП) в подкрепа на референдум за разваляне на договорите с електроразпределителните дружества ЧЕЗ, ЕОН и ЕВН.
 

Това обявиха на пресконференция в Народното събрание тримата съпредседатели на Инициативния комитет за провеждане на всенародното допитване - Димитър Стоянов, Борислав Стоянов и Петър Хлебаров. Инициативния комитет беше регистриран вчера в парламента.

Председателят на НДП Димитър Стоянов разкри, че стартирането на подписката е започнало още преди месец, като дотук вече има събрани 100 000 подписа на граждани от цяла България.

Евродепутатът Стоянов обяви, че Национал-демократичната партия е внесла и предложение за изменение в Закона за пряко участие на гражданите в държавната власт и местното самоуправление, според което референдумите трябва задължително да се провеждат заедно със следващите предстоящи избори. Целта е да бъдат спестени средства от държавния бюджет и да се гарантира валидността на допитванията.

Освен това НДП ще внесе предложение референдум оттук нататък да се предизвиква с 50 000 подписа вместо с досегашните 200 000. „Смятаме, че единствено чрез референдум за разваляне на договорите с ЕРП-тата може да се разреши огромният проблем, който предизвика всенародно недоволство през последните дни в цялата страна“, заявиха от НДП.

Въпросът, на който българите трябва да отговорят с „да“ или
„не“ на предстоящото допитване е: „Подкрепяте ли развалянето на договорите с електроразпределителните дружества ЧЕЗ, ЕОН и ЕВН?“.

НПД отново потвърди своята позиция, че ДКЕВР трябва да бъде закрита като непрозрачна, корумпирана и паразитна структура, както и други подобни като например Комисията за защита от дискриминация и Комисията за публичен надзор над регистрираните одитори.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 16| 5402 |11.02.2013 Искат референдум за гражданско отзоваване на политици . 158| 6424 |10.02.2013 На гърба на протестите за скъпия ток Станишев пак нави латерната за референдума . 15| 5169 |10.02.2013 БСП постигна целите си на референдума, отчете партията . 0| 4959 |05.02.2013 ГЕРБ готвят промени при референдумите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads