Реклама / Ads
2| 5519 |17.09.2013 НОВИНИ

100 мерки срещу административните капани

.
Източник: Булфото
Още 100 мерки за намаляване на административната тежест ще внесе вицепремиерът по икономическите въпроси Даниела Бобева за разглеждане в Министерския съвет на редовното му заседание утре.
 
Това съобщи Бобева пред БНР и обясни, че тези мерки са подготвени и инициирани от областните управители, съвместно с общините, както и министерствата.

Това е важен резултат от това, че всички смятат, че е необходимо да се намали административната тежест, добави вицепремиерът.

В средата на август правителството одобри 24 мерки за намаляване на регулациите, сред които съкращаване на сроковете за одобряване на оценките за въздействие върху околната среда и махането на категоризацията и звездите за ресторанти и барове, което обаче срещна недоволството на хотелиерския бранш.

Бобева не уточни какви ще са новите предложение от нея мерки, но коментира трудности в областта на електронното управление, за което досега без особен ефект са изхарчени над 200 млн. лв.

"В момента правим общ преглед какви услуги са електронизирани, но като цяло съм доста разочарована от този сектор. Аз искам бързо да напреднем, но изглежда невъзможно. До края на годината ще се опитаме да направим електронни услуги за обществени поръчки в някои услуги. Това ще бъде полезен процес, защото електронизацията несъмнено ще доведе до намаляване на разходите на държавата и оперативните програми при покупката на стоки и услуги", посочи вицепремиерът.

Тя допълни, че другата трудна реформа е административната.

"Установих, че поне от 2000-та година насам, всички административни реформи са еднакви. На нас ни трябва администрация, която разбира проблемите на хората, на обществото и на бизнеса и да насърчава политиците да вземат правилните решения", посочи Бобева.

Основният акцент в бюджета за 2014-а година трябва да е пари срещу реформи, заяви още вицепремиерът по икономическите въпроси.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 19| 5325 |03.09.2013 Орешарски отчита 31 социални мерки . 8| 6119 |27.08.2013 Животновъди готвят протест и настояват за антикризисни мерки . 14| 6011 |16.08.2013 Менда Стоянова: В бюджета липсват мерки за борба със сивата икономика . 162| 5176 |03.08.2013 Планът „Орешарски” амбициозен - 165 мерки за т.г.

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads