Реклама / Ads
13| 6379 |22.10.2020 НОВИНИ

106-та вечер на протест в столицата е посветена на недоволните студенти

.
Източник: БГНЕС
106-та вечер на антиправителствени протести в София е посветена на протестиращите студенти. Участници блокираха движението по бул. ”Цар Освободител” в района между сградите на президентството и Народното събрание. Към демонстрация тази вечер се включиха и протестиращите по-рано днес пред Ректората на Софийския университет студенти.
 

След  21:00 ч. демонстрантите поеха на традиционното си шествие към Орлов мост.

 

От трибуната Арман Бабикян прочете и позиция на "Отровното трио" в подкрепа на журналистите Сашо Диков, Люба Кулезич и Владимир Береану и на телевизия "Евроком".


.

"Особен абсурд представлява хипотезата, че тези журналисти и телевизията, в която работят, са засегнали националната сигурност на страната, след като ги проверява освен НАП и ДАНС. Проверката на рекламодателите винаги поставя в застрашено положение фирмите, които са се осмелили да доверят популярността на продуктите и услугите си на този телевизионен канал. Това плаши и бъдещите рекламодатели, като обрича на финансов крах всяка медия, подложена на подобен тормоз" - посочват в позицията си Велислав Минеков, Николай Хаджигенов и Арман Бабикян.


.


.

Яйца полетяха по сградата на министерството на финансите в 106-ата вечер на протеста.

 

В него имаше един министър, който е сравним с Барни Ръбъл - известно време министър на правосъдието, по равнище на компетентност и т.н. Почти 4 десетилетия този човек се мести от едно бюро на друго бюро. И ползата от него е никаква. От едно министерство, на второ министерство, на трето - утре могат да го сложат за министър на ядрената енергетика, никакъв проблем, ще пасне и там, обяви от трибуната адвокат Николай Хаджигенов от "Отровното трио".

 

 

"Ще бъдем тук докато не видим оставки на правителството и главния прокурор". Това казаха две студентки пред камерата на Телевизия "7/8" в 106-ата вечер на протести в София.


.


"Ние сме казвали много пъти, че сме от ден първи на протестите. Скоро започна академичната година за университета, много хора не бяха в София и е нормално когато се съберем числено, да се обединим. Нямаме проблеми с декана. Фактът, че сме тук показва, че не се страхуваме от санкции в университета", обясниха те.

 

"Засега сме получили подкрепа от софийските университети. Има представители на Медицинския, Техническия, УНСС, събираме се всеки ден все повече и повече, ще се свържем и с университети от другите градове. Мотивира ни това, че 100 и няколко дни правителството ни игнорира, не чуват хората, които са на площада. Затова ние сме тук и очакваме да бъдем чути. Тук сме до края, искаме да видим оставките - на главния прокурор, на правителството, искаме предсрочни избори и ще бъдем тук докато не го постигнем", казаха още студентките.

 

Точно пред сградата на Министерския съвет студентите  положиха и своя дълъг транспарант на който пише "Оставка". След това го поставиха на жълтите павета на бул. "Цар Освободител". Студентите скандираха "Оставка - веднага!", "Мутри вън", "Гешев е позор - оставка и затвор".


.

Демонстрацията тази вечер започна в 20:00 часа на площад "Независимост", където недоволните отново ще призоват за оставки.


.

Исканията им остават без промяна - оставка на правителството, на главния прокурор, реформа в съдебната система. Към протеста ще се присъединят и студенти, които първо се събраха пред Софийския университет.

 

Студенти от Софийския университет, УНСС, УАСГ и Техническия университет се събраха отново пред Алма Матер на протест. Демонстрантите разпънаха огромен транспарант, на който пише „Оставка”.


.

 

Протестът протече без напрежение и без блокиране на автомобилното движение в района.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 4534 |22.10.2020 Отново се готви протест пред БНТ за петък вечер . 18| 30582 |22.10.2020 Aftenpoften: Борисов се опита да заглуши протеста в България със сила . 4| 4220 |22.10.2020 Автоинструкторите отложиха протеста . 16| 4837 |22.10.2020 Фандъкова: Засега няма да затваряме столицата. По-строги мерки не се предвиждат

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads