Реклама / Ads
2| 4334 |28.05.2016 НОВИНИ

110 нови автобуси ще кръстосват София от септември

.
110 нови автобуси ще кръстосват София от семтември. Това съобщи кметът на София и заместник-председател на ГЕРБ Йорданка Фандъкова пред близо 200 младежи от МГЕРБ-София и МГЕРБ-София област, които участват в Регионална академия за развитие на управленски умения.
 

 Фандъкова подчерта, че проектът ще бъде предложен за широко обществено обсъждане, защото общината иска да чуе максимален брой гледни точки и мнения за стратегията и да събере всякакви бележки и препоръки, които да превърнат проекта в работещ документ. „Основен приоритет на Стратегията е насърчаването на младежкото предприемачество чрез засилване на ефективността на връзките между образователните институции и бизнеса. По този начин ще улесним прехода от образование към заетост и ще създадем благоприятна среда за професионална реализация и кариерно развитие на младите специалисти в София“, подчерта Фандъкова, цитирайки проекта за Младежка стратегия на столицата. Заместник-председателят на ГЕРБ благодари на младежите от структурите на партията за помощта както по време на предизборните кампании, така и след това при реализирането на управленските политики. Като пример Фандъкова посочи младите общински съветници от ГЕРБ Михаела Иванова и Ботьо Ботев, районният кмет Любомир Дреков и много други младежи, с които се среща и работи всекидневно. „Разчитаме на вас. Помощта от млади и подготвени хора винаги е добре дошла и съм радостна, че имаме много такива хората от МГЕРБ-София и в цялата страна. Ние ще бъдем до вас с опита и знанията, които имаме“, каза още Фандъкова. Кметът на София запозна младежите от ГЕРБ с основните приоритети на екипа на Столична община. „Важното за нас, за да може София да бъде конкурентен град, е всичко да се случва след ясен план и визия. Основен приоритет е визията за развитието на София като зелен град. София ще кандидатства и за Зелена столица на Европа. Но когато говорим за зелен град, освен природните дадености и ресурси, мислим и за намаляването на вредните емисии, за природосъобразното управление на отпадъците, за подобряването на транспорта и инфраструктурата и още компоненти. Реален пример за това са новите 110 автобуса, които ще започнат да се движат в София още през месец септември тази година. Освен това стартираме и процедура за закупуването на още 30 нови автобуса за столичния град. Заедно с това работим непрекъснато по разширяването на метрото и до края на 2019 година ще пуснем нови 12 километра линии. Комплексно с всички тези мерки ще намалим многократно вредните емисии и газове“, посочи като пример Фандъкова. Като друг приоритет, чиято реализация вече е в ход, Йорданка Фандъкова посочи ремонтите на вътрешнокварталните улици. „Първо започнахме от основните трасета, по които се движат най-много хора и градският транспорт и максимално ще навлизаме и в по-малките улички в кварталите. Работим усилено и постепенно променяме София“, коментира столичният кмет.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 5052 |25.05.2016 Вижте кой е новият лидер на талибаните? . 1| 4008 |23.05.2016 „Записвачка” и „клинична пътека” са сред 4300 нови думи в езика ни . 3| 4718 |23.05.2016 Александър Ван дер Белен е новият президент на Австрия . 0| 5310 |22.05.2016 Д-р Сумрова за Фрог: Нахлуването на нови думи в езика е неизбежно

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads