Реклама / Ads
3| 5994 |09.05.2013 НОВИНИ

12 кандидати за шеф на БНР

.
Съветът за електронни медии (СЕМ) е допуснал 12 и е отхвърлил пет кандидати за генерален директор на Българското национално радио (БНР).
 

На 20, 21 и 22 май съветът ще беседва с кандидатите. Редът за изслушването е определен чрез жребий. Допуснатите са спортният журналист Радослав Янкулов, главната счетоводителка на радиото по времето на генералната директорка Поля Станчева - Жени Гаджалова, самата Поля Станчева.

Диана Димитрова има дълъг стаж в програма "Хоризонт", а последно беще пиар на бившия министър по еврофондовете Т. Дончев. Митко Димитров е говорител на началника на отбраната ген. Симеон Симеонов. Бойчо Кулински е заемал редакторски длъжности в БНР, бивш член на СЕМ е от квотата на президента Първанов.

Кандидат е преподавателят по масова комуникация в университета в град Ниш в Сърбия Ванче Бойков, който ръководи българската секция на радио Ниш. Росланна Белчева ръководи вътрешния одит в БНР, Николай Ангелов беше шеф на Радио Благоевград и го уволни Поля Станчева. В програма "Хр. Ботев" на БНР са работили кандидатите Гергина Дворецка, Иво Тодоров и Георги Божков.

Дискусиите във всеки един от трите дни ще започват в 9.30 ч., редът на кандидатите е определен с жребий. Изслушването на всеки кандидат ще продължава около час и половина - 30 мин. за представяне на концепцията му за бъдещето на БНР и около час събеседване с членовете на СЕМ.

Не са били допуснати композиторите Найден Андреев и Стефан Димитров, който в момента е директор на програма "Хр. Ботев" на БНР, защото нямат изисквания от закона трудов стаж от 5 години в радио.

Не са били допуснати също бившите служители на БНР Георги Василски, който сега е главен продуцент на програма "Хр. Ботев", Ясен Инджев и Кирил Калев - музикант, един от създателите на радиостанциите във веригата "ФМ+", бивш посланик в Австрия, защото участие в търговски дружества, а това също противоречи на условията.

За нито един от кандидатите не е била установена принадлежност към бившата Държавна сигурност. Изборът на нов генерален директор на БНР трябва да бъде обявен на 23 май. Вторият мандат на сегашния шеф на радиото Валерий Тодоров изтича в края на този месец, а по закон той няма право на трети.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 12542 |15.02.2013 Кандидатите за патриарх – с равни резултати след първия вот . 2| 5156 |15.02.2013 Избират кандидатите за патриарх . 5| 5242 |20.12.2012 Повече от 8 часа изслушваха кандидатите за ВСС . 1| 5225 |10.12.2012 Днес изслушват кандидатите за главен прокурор

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads