Реклама / Ads
2| 5210 |03.12.2007 НОВИНИ

13-и депутат напусна царя

.
Депутатът Бойко Боев днес напусна жълтата партия и парламентарната й група. С него отделилите се от царя народни избраници стават 13, а в ПГ на НДСВ остават 39 души.
 

Бойко Боев е агроном по образование и беше зам.-министър на земеделието в правителството на Симеон Сакскобургготски. В 40-ото НС той е избран за народен представител от Хаково, а водач на жълтата листа в този район е военният министър Веселин Близнаков.

Пред Дарик радио Бойко Боев обясни, че решението му да излезе от групата на НДСВ е логична стъпка след позицията му от миналата седмица, когато е гласувал срещу изключването на колегите му от ПГ и партията. Той не смята, че проектът НДСВ е изчерпан, но не бил съгласен с много от нещата, които са станали през последните месеци. „Не бих искал да оставам в тази група, която изключва свои колеги", категоричен е депутатът.

Що се отнася до участието на царската партия в тройната коалиция, Боев обясни: "Моето разбиране беше, че НДСВ трябва да бъде част от тройната коалиция, за да може България да влезе в Европейския съюз и оттук нататък едва ли трябваше механично от първи януари 2007 г. да напуснем коалицията, но може би на по-късен етап - да, това трябваше да стане".
Според Владимир Дончев, един от изгонените лично от царя, заявлението за напускане на Боев било подадено още в петък. Засега Бойко Боев става независим, но е готов да се включи в новата парламентарна група, която най-вероятно ще бъде сформирана и обявена до няколко дни от онези депутати, които бяха изключени от НДСВ или сами напуснаха партията и жълтата група. До тогава ще стане ясно и как ще се нарича тя. Според депутати, останали в жълтата група най-вероятно Борислав Ралчев ще стане шеф на новата. Тази сутрин по БНР Николай Свинаров потвърди, че тази седмица ще има нова парламентарна група в НС, но категорично отрече, че той ще я оглави.

Припомняме, че на 27 ноември Пламен Панайотов, Борислав Ралчев, Борислав Великов и Владимир Дончев бяха изключени чрез гласуване от  партията и ПГ на НДСВ. Д-р Атанас Щерев изпревари изгонването си и напусна сам. На следващия ден още шестима народни представители - Николай Свинаров, Ваня Цветкова, Татяна Калканова, Лидия Шулева, Валентин Милтенов и Илко Димитров също депозираха оставките си от царската партия и групата. Миналия четвъртък това стори и Кръстанка Шаклиян, избрана от Сливен, родния град на Пламен Панайотов. Светослав Спасов пък обяви, че до края на тази седмица ще вземе решение дали да последва колегите си, които напуснаха ПГ на НДСВ или да остане в нея.

Пред агенция „Фокус" членът на Политическия съвет и депутат от НДСВ Олимпи Кътев заяви, че въпреки продължаващите напускания, целостта на парламентарното мнозинство няма да бъде нарушена, тъй като бившите жълти депутати не са напуснали по идеологически причини. "Има различни степени на лична обвързаност към някои от хората, които бяха изключени от НДСВ, но няма идеологически различия", категоричен бе той. Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 5187 |02.12.2007 Българската десница е фундаментално сбъркана, твърдят депутати и анализатори . 4| 5343 |01.12.2007 Пламен Моллов: Морално е напусналите групата да излязат и от парламента . 4| 6716 |23.10.2007 Депутат заплашвал Д. Тадаръков да го "унищожи" . 3| 8478 |18.10.2007 Людмил Стойков излезе от „Съюз за Перник" заради клевети на жълта депутатка

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads