Реклама / Ads
4| 5270 |03.04.2011 НОВИНИ

14 години дела срещу убиеца от Гео Милев

.
Подсъдимият за тройното убийство в Гео Милев Димитър Кънчев е на свобода, но има свидетели, които могат да докажат, че той е убиецът на семейството си, заяви по ТВ7 Никола Касабов.
 

Четири пъти Върховният касационен съд отхвърля решението на Върховния апелативен съд, който обаче не ги уважава, каза той. Юристът Никола Касабов е близък от 30 години на семейството. Лично пред него пълнолетният вече Димитър Кънчев на два пъти е признавал, че той е извършителят на убийството. Касабов го познава от години, бил е кум на първата сватба на бащата и кръстник на убитото четиригодишно момченце.

Видео от самопризнанията е пуснато в интернет и в него Димитър описва с пълни подробности как е убил семейството си. Най-напред той скрил под възглавницата пистолета на баща си, който застанал на рамката на вратата. След това извадил оръжието и стрелял. Баща му се проснал по гръб по дължината на коридора. До банята била мащехата му, по която Димитър също стрелял. После слязъл на долния етаж на мезонета , взел нож и заклал братчето си. На въпрос защо Димитър отговаря: Той беше достатъчно голям, за да ме издаде.

После Димитър чул хъркане от горния етаж, върнал се и стрелял отново, за да доубие баща си и мащехата си.

Галина Захарова, съдия по делото и сега член на ВСС, е приела обаче, че самопризнанията не са доказателство. Тя не е изпълнила указания на Върховния касационен съд, който за пети път ще гледа делото през април.

Разследващата журналистка Маргарита Михнева смята обаче, че съдът е взел правилното решение, защото има груби грешки в следствието. Правосъдието принадлежи на държавата, обяви тя. Касабов заяви, че има 14 свидетели, които могат да потвърдят убийството, извършено от сина на Кънчеви.

Димитър Кънчев, който тогава беше на 17 г., бе обвинен, че е убил баща си – търговеца на оръжие Николай Кънчев, мащехата си Миглена и 4-годишното си братче. Делото тече вече 14 години, за последно Димитър бе оневинен.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 4867 |03.04.2011 Варненци на пешеходен протест срещу цените . 6| 5701 |30.03.2011 Браншовици скочиха срещу хаоса с лекарствата . 51| 6191 |30.03.2011 МВР и МО в комбина срещу постановление на Дянков . 11| 6463 |29.03.2011 Подготвяме "Дръзки" за операция срещу Либия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads