Реклама / Ads
4| 4950 |21.11.2012 НОВИНИ

До 15 години затвор за созополския Ван дер Любе

.
Павел Господинов - Харакирито
До 15 години затвор може да получи Павел Господинов - Харакирито, който на 15 ноември подпали къща в стария град на Созопол. В дома живи изгоряха 51-годишната Диана - съпруга на оцелелия Георги Георгиев, както и родителите й Златка и Трифон Моневи.
 
Те живеели в къщата под наем. Георги се спаси по чудо, като скочи от втория етаж на улицата.

На созополския Ван дер Любе (подпалвачът на Райхстага, холандски комунист), както някои кръстиха Господинов, е повдигнато обвинение за палеж и причиняване на смърт по непредпазливост на трима души. За това деяние Господинов може да лежи от 5 до 15 години затвор. Възможно е обаче да бъде освидетелстван и да бъде изпратен в клиника на лечение.

„Много съжалявам за стореното, много ме е яд за постъпката ми. Повече никога няма да правя така”, заяви разкаян Харакирито пред съда. Окръжните магистрати в Бургас трябваше да решат дали да го оставят за постоянно в ареста, или да го пуснат у дома. Въпреки тежкото здравословно състояние на Харакирито и разкаянието му, съдът беше категоричен, че има достатъчно данни, че именно той е извършил престъплението и го остави зад решетките. Бил опасен.

В залата стана ясно, че Харакирито страда от цироза на черния дроб и хепатит А. Защитникът му пък представи решение на ТЕЛК за 51% нетрудоспособност и епикризи от бургаската болница за лечението на Господинов през тази година. Затова подсъдимият трябвало да се лекува в домашна среда и да спазва диета.


Диана и Георги се познавали с Харакирито от 2009 г., когато той им бил хазяин. След като се изнесли обаче му останали длъжници със 600 лева, които Господинов искал да получи на всяка цена. Затова при една от срещите си с Георги през 2011 г. Павел го заплашил. „Сега ще видиш какво ще стане. Ще ви запаля", крещял обезумелият психопат.


Господинов се оказа и с богата криминална биография. Първата му присъда е от 1997 г. - за кражба на коли, следват още две за същото провинение, както и три наказания за шофиране в пияно състояние.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5061 |20.11.2012 Граничните пунктове с Турция затворени за 7 часа . 2| 7418 |19.11.2012 Фалшиви сигнали за бомби затвориха девет училища в София . 22| 11402 |05.11.2012 Б. Димитров: За 2-3 години Македония може да стане ІІ-ра българска държава . 15| 6886 |30.10.2012 6 г. затвор за "Селския глупак"?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads