Реклама / Ads
8| 5709 |10.02.2016 НОВИНИ

15 са кандидатите за архитект на София

.
Йорданка Фандъкова
Седем души са подали до момента заявления в конкурса за главен архитект на столицата, обяви кметът на София Йорданка Фандъкова по Радио София. Тя уточни, че срокът изтича днес в 19:30 ч. и може да постъпят още кандидатури. Броят на кандидатите нарасна до 15 /виж по-долу/.
 

След като тази вечер изтече срокът, на сайта на общината ще бъдат обявени броят и имената на кандидатите, които ще защитават своите концепции пред комисия, чието сформиране предстои в близките дни. Освен това от общината са организирали и публично представяне на всеки претендент.

 

Важно е да има максимална прозрачност и публичност на този процес. Търсим човек с визия, но и с управленски опит, така че да осигурим добро обслужване за гражданите, но и за бизнеса - каза Фандъкова. Искаме София да се превърне в модерен град, привлекателен за инвеститорите.

 

Поднасям извинения за неудобствата, във връзка със строителството на третия метродиаметър, но мисля, че всички столичани са ползвали метрото и знаят предимствата му – посочи г-жа Фандъкова и обясни подробно какво се предвижда като алтернативни маршрути и промени в движението по улиците. Тя потвърди категоричността си и занапред да бъде безкомпромисна относно качеството на изпълнение на проектите.

 

Метрото е най-ключовият проект за 2016 година, започна изграждането на първите 7 метростанции и 7 километра нов релсов път. През последните години с темпо, немислимо дотогава, направихме 22 км нови метролинии, като по този начин намалихме вредните емисии със 75 000 тона годишно само с пускане на втората линия на метрото, каза Фандъкова. - Третата линия осигурява намаляване с 90 000 тона годишно и за мен това е всъщност един от най-главните ефекти, защото е свързан със здравето на хората.

Вече имаме готови проекти за изграждане на 70 малки улици в кварталите, ще се погрижим и за тротоарите, осветлението, междублоковите пространства.

Винаги има изненади, за мен е важно да водим диалога с гражданите, с помощта на медиите, каза Фандъкова, попитана дали очаква изненади през третия ѝ мандат начело на града.

 

 

*Ето и 15-те имена в окончателния списък с кандидати:

1. Петър Тодоров Чавов

2. Георги Димитров Бакалов

3. Ивайло Василев Мишев

4. Иван Стойков Моев

5. Здравко Симеонов Здравков

6. Николай Стефанов Яръмлъков

7. Влади Иванов Калинов

8. Иван Николов Несторов

9. Иван Димитров Шишков

10. Огнян Драганов Тунтев

11. Бойко Борисов Кадинов

12. Николай Димитров Пърпов

13. Румен Либеров Несторов

14. Стефан Стефанов Добрев

15. Юрген Порш

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4071 |10.02.2016 Кола блъсна двама пешеходци в София . 0| 4353 |10.02.2016 Нова тапа в София заради строителството на метрото . 1| 4506 |09.02.2016 Спипаха софиянец, изнудвал жена, че ще качи нейни снимки в нета . 2| 4179 |09.02.2016 Верижна катастрофа на бул. Брюксел в София

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads