Реклама / Ads
4| 4839 |18.10.2013 НОВИНИ

15 министри отговарят на въпроси

.
Източник: Булфото
15 министри от кабинета "Орешарски" ще отговарят на депутатски питания и въпроси по време на редовния петъчен парламентарен контрол.
 

Първа на парламентарната трибуна ще застане вицепремиерът по икономическото развитие Даниела Бобева, която ще отговори на питане на депутатите Владимир Иванов и Павел Гуджеров относно политиката на правителството за управление и контрол на организираните пазари на земеделска продукция, както и стоковите тържища в България.

Към Десислава Терзиева, министър на регионалното развитие, има отправени 19 питания и въпроси. Тя ще отговори на въпрос относно състоянието и предприетите ремонтни дейности по отношение на мостовете и виадуктите по българските магистрали. Терзиева ще отговаря и на въпрос относно действия и бездействия на ръководството на МРР, във връзка със защита на обществения интерес в община "Царево", при "Корал". Димчо Михалевски е отправил въпрос относно качеството на извършените ремонти и рехабилитация на републиканската пътна мрежа през последните 4 години.

Трети на трибуната ще застане транспортният министър Данаил Папазов, към който има 21 въпроси и питания. Папазов ще отговори на въпрос относно финансовото и икономическо състояние на "Български пощи" ЕАД и на въпрос на депутата от ГЕРБ Томислав Дончев относно изграждането на обходен път на гр. Габрово и тунел под връх Шипка.

В парламентарния контрол ще участват още екоминистърът Искра Михайлова, здравната министърка Таня Андреева, образователната министърка Анелия Клисарова. Петър Стоянович, министър на културата, ще отговори на въпрос относно състоянието на Паметник "Цар Освободител", както и на въпрос относно пътуването до Русия на целия кабинет на МК.

Дневният ред на контрол предвижда още участие на министъра на спорта Мариана Георгиева, на министъра на външните работи Кристиан Вигенин, на министъра на финансите Петър Чобанов, на министъра на отбраната Ангел Найденов, на министъра на икономиката Драгомир Стойнев, на социалния министър Хасан Адемов, на министъра на инвестиционното проектиране Иван Данов и на земеделския министър Димитър Греков.

Поради отсъствие от страната, в заседанието за парламентарен контрол не може да участва вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 18| 6063 |17.10.2013 Правителството блокирало неудобните медии и въпроси . 19| 5391 |04.10.2013 Прокуратурата подхваща и енергийни министри за "Белене" . 35| 5868 |01.10.2013 Местан: Нито втори кабинет, нито нови министри до евроизборите . 42| 10802 |26.09.2013 Б. Борисов: Местан ходи в МС да се кара на министрите сякаш е премиер

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads