Реклама / Ads
32| 7745 |23.08.2012 НОВИНИ

За 150 000 лв един от „Наглите” си купил свободата

.
"Наглите" в съда
Свобода срещу 150 000 лв си е уредил един от оправданите по делото „Наглите”. Има такива данни и в момента се извършва разследване на сигнала. Много вероятно е да има и запис на разговор по уреждане на сделката между адвокат и лица, близки до магистратите, ангажирани в знаковия процес.
 
Това научи Фрог нюз от източници в Съдебната палата.

С парите от откупите за жертвите на отвличания се купува свобода, коментираха бесни свидетели и потърпевши от бруталните действия на групата за отвличания. Сумата била "само" 150 000 лв, защото се решавал въпросът само на първа инстанция и не е ясно как ще се произнесе Софийският апелативен съд след няколко седмици.

Ивайло Евтимов-Йожко и Прокопи Прокопиев-Културиста получиха по 18 години затвор. Толкова ще лежи и Даниел Димитров-Релето. Първоначално съдействалият на прокуратурата, а послед отрекъл се от думите си Любомир Димитров-Гребеца, пък получи 15 години решетки.

 

Съдът оправда за отвличанията братята Радослав и Митко Лебешковски. Двамата бяха признати за виновни единствено за притежанието на незаконно оръжие и боеприпаси, открити в домовете им. Радослав получи 1 година затвор условно с 3-годишен изпитателен срок за притежание на 50 патрона, а Митко - 2 години за два незаконни пистолета. Павел Петков-Прасето и Цветозар Славчев-Цуро пък бяха напълно оневинени. За тях липсвали доказателства за съпричастност с отвличанията.

За доказани съдът прие отвличанията на Илиян Цанев, Мехмед Чакър, Михаил Краус, Джорджо Марков, Венцислав Величков, Ангел Бончев и съпругата му Камелия, Георги Георгиев-Пурата, Васил Маникатов, Киро Киров, Борислав Атанасов и опита за похищение на Борислав Динев. Единственото отвличане, което не бе разкрито, е това на Румен Гунински-син. Разследващи, прокурори и жертви обаче са категорични, че Гунински е отвлечен от същите хора, но не се е обърнало нужното внимание на някои от доказателствата.

Съществуват също и съмнения, че обвинението не си е свършило работата по случая както трябва – умишлено или от некомпетентност. Разследващите обаче не са се отказали да разкрият и това отвличане. Продължава събирането на доказателства и за разобличаване тартора на „Наглите”. Такъв в процеса не бе посочен.

Първоначално в края на 2009 г., когато бяха арестувани общо 27 души, за лидер на бандата бе посочен Антон Петров-Хамстера, който според МВР е дясна ръка на Алексей Петров. В дома на Хамстера бе открита банкнота от 100 лв, която е част от откупа, даден за Румен Гунински. Петров обаче обясни, че била върната като ресто някъде и съдът прие обяснението за достоверно. Впоследствие Хамстера бе освободен под "парична гаранция" и накрая остана извън обвиненията.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 4799 |21.08.2012 Продаваш един живот, за да спасиш друг . 140| 10986 |17.08.2012 Кемал Еюп: Аз съм един от тримата идиоти, свързани с доклада за Левски и Ботев . 3| 5719 |10.08.2012 300 лв. за един SMS - българско творение . 64| 7818 |31.07.2012 И. Прокопиев си купил земя до морето за стотинки

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads