Реклама / Ads
6| 6281 |19.01.2012 НОВИНИ

16-годишният се самоубил заради развод

.
мястото на злощастния инцидент Източник: Frognews.bg
Валентин се хвърлил от моста на Боянската река по пижама.
 

Вкочанен труп на 16-годишен младеж изплува призори вчера от Боянската река и ужаси жителите на столичния квартал "Хиподрума". Шокът бе особено голям за тях, защото се оказа, че е починал техният съсед Валентин Стоянов. Младежът живее в блок 146 непосредствено до реката. Момчето излезло в ранните часове на деня, и то по пижама. Отишло до едно от мостчетата, пресичащо реката, и скочило. Майка му Северина подала сигнал в полицията към 7 ч, че синът й е изчезнал. Час и половина по-късно минаваща по моста жена забелязала труп в реката и позвънила на тел. 112. Мястото е точно срещу заведението "Ла Кубанита".

Отзовалите се на сигнала екипи на Шесто РПУ, криминалисти и патолози само констатирали смъртта на Валентин. Тялото било извадено и преместено на тротоара непосредствено срещу входа, където десетокласникът живеел. Майка му го разпознала и трупът бил откаран за аутопсия в Съдебна медицина. От първоначалния оглед по тялото му не са намерени следи от насилие. Версията на разследващите е, че става дума за самоубийство. Аутопсията ще установи дали се е ударил при падането, или е премръзнал в ледените води. Каналът на това място е твърде плитък, а височината от мостчето - не повече от 7-8 метра. Валентин живеел заедно с майка си, втория си баща, сестра си Албена и баба си Стефка. "Съвсем нормално семейство са. Майка му работи за фармацевтична фирма, а мъжът й е лекар. Много добро момче беше, тих и спокоен, не мога да си обясня защо го е направил", коментира пред "Стандарт" съсед от втория етаж, където е апартаментът на загиналото момче.

Съучениците му от испанската гимназия "Мигел де Сервантес" бяха потресени от новината за смъртта му. "Вчера беше на училище, абсолютно нормален, не мога да кажа, че е бил депресиран. Не взимаше наркотици, беше приятел с всички", обясни негова съученичка от 10Б клас, която едва сдържаше сълзите си. Други момичета от класа не спираха да плачат и се скриха в класната си стая на втория етаж. Други приятели пък коментираха, че Валентин спрял да говори, след като родителите му се разделили. "Беше усмихнато момче, но след раздялата млъкна, спря да се смее, стоеше си кротко и все за нещо мислеше, но не говореше за това", коментираха децата. По обяд директорът на школото бе посетен от полицейски екип около 13,30 ч, след което отказа всякакъв коментар по случая. По информация на "Стандарт" още при подаването на сигнала за изчезването му майката на Валентин е съобщила в полицията, че от няколко месеца Валентин е силно депресиран. Предполага се, че жената е имала съмнения за фаталния изход или е очаквала, че е избягал от вкъщи. Съседите коментираха, че е бил доста тих и затворен в себе си, но не можеха да определят състоянието му поне видимо като депресия. (Стандарт)
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 5269 |15.01.2012 Жестоко убийство на баба заради жълтици . 14| 9259 |12.01.2012 Самоубилият се Чочо бил гард на кандидат-зет на Мима . 16| 7928 |11.01.2012 Колата на С. Диков гръмнала заради щерка му? . 45| 5795 |09.01.2012 ДСБ се активира срещу ГЕРБ заради субсидии

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads