Реклама / Ads
3| 5023 |20.10.2011 НОВИНИ

16 ранени в центъра на София

.
16 души са приети в 3 болници след тежка катастрофа между трамвай, маршрутка и лека кола в столицата, съобщиха от пресцентъра на Министерство на здравеопазването. Сред пострадалите има 3 деца, очевидци разказват за ранена майка и нейното бебе.
 

 

Инцидентът е станал на ул. "Граф Игнатиев" и бул. "Васил Левски" към 15:30 часа днес.


В Пирогов са постъпили 12 души, от които 2-ма са в шокова зала. Двама души са хоспитализирани във ВМА, от които 1 е в шокова зала. Други двама пострадали са приети в УМБАЛ „Царица Йоана", сочи информацията на ведомството. Смъртни случаи няма.

 

Междувременно от "Пирогов" съобщиха, че до 16:00 ч. са в спешните кабинети и противошоковата пироговска зала са оказали помощ на 12 души и три деца, сред които 2-годишно и две момчета на по 15 г. Всички те са пострадали при катастрофата. Най-тежко е състоянието на две жени - пешеходката Н.Д. на 34 г., с тежка травма на крака, и пътничка от маршрутката - С.Т., на 23 г.

 

Първоначалната информация на МВР сочи, че при тежкия инцидент са пострадали 15 души, три жени са в много тежко състояние, медицински екипи се борят за живота им.


Освен пътници, е имало и пострадали пешеходци. Трамвай номер 10, движещ се по ул. „Граф Игнатиев" в посока бул. „Евлоги Георгиев", минал на червено и ударил маршрутно такси № 35. Предполага се, че е възможно трамваят да е имал и технически проблем със спирачките, но това все още не е изяснено. Ватманът е бил жена. Маршрутката, която пътува по линия „Люлин" - Кривина, се е движила по бул. „Васил Левски" от НДК в посока към Софийския университет. От сблъсъка тя се е завъртяла няколко пъти, като през това време помела и минаващите пешеходци. В маршрутката е имало около 10 души, разказаха очевидци.

 

При сблъсъка на трамвая с маршрутката е засегнат и друг лек автомобил. Трамваят продължил да се движи по ул. „Граф Игнатиев" още около 50 метра, след което спрял. По асфалта има много натрошени стъкла.

 

Най-тежко е пострадала е млада жена на видима възраст около 20 - 25 години, която е била буквално премазана от маршрутката. Тя е пресичала на зелен светофар, на който е имало спряло "Ауди".

 

На асфалта и в момента има много кръв. На мястото на инцидента има много полиция и разследващи. Участъкът от трамвайната линия е затворен за движение. Преминаването на леките автомобили по бул. „Васил Левски" е безпроблемно.

 

Движението на трамваите в района е спряно. Кръстовището се регулира от полицай. На място има 8 екипа на „Бърза помощ", Пътна полиция и Първо РПУ.


На мястото на инцидента е извършен оглед. Експерти ще установяват причината за катастрофата.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 20| 4965 |20.10.2011 Предизборен митинг на БСП блокира центъра в столицата . 9| 4933 |20.10.2011 Рухна стена на сграда, затисна коли в София . 23| 5529 |19.10.2011 Фандъкова: София е богата! . 5| 5991 |18.10.2011 Пожар в"Боинг" 747 вдигна на крак огнеборците на Летище София

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads