Реклама / Ads
9| 4480 |07.08.2009 НОВИНИ

2,5 г. условна присъда за Красимир Горсов

.
Красимир Горсов Източник: Вяра Йовева
2,5 години условна присъда получи Красимир Горсов за страстта си към комара. 5 години ще е изпиталният срок, в който осъденият не трябва да влиза в казино. Близо 132 000 обещитение от гражданския иск ще трябва да заплати Горсов на щерка си Мануела.
 
Освен това осъденият трябва да брои 6 531 лева разноски по делото. Самият Горсов след заседанието каза, че е осъден още преди да почне процеса и че ще обжалва това решение.

2 години затвор поиска прокуратурата за Красимир Горсов, че е играл по казина с парите за лечение на дъщеря си Мануела.
Съпругата на подсъдимия, не се яви на днешното съдебно заседание срещу него и беше заличена като свидетел от Софийския районен съд.
Красимир Горсов каза, че е неспособен да обгрижва Мануела, така че майката да дойде от Велико Търново в София и да даде показания като свидетел по делото. И прокурорът, и адвокатите приеха нещата присърцеи поискаха заличаването на Горсова от списъка на свидетелите.
Две години затвор и 132 600 лева обезщетение поиска обвинението за Красимир Горсов. Обвинителите са категорични, че Горсов е купил Мерцедес с пари за лечението на Мануела.

Адвокатите на подсъдимия пък се възпротивиха на това искане и казаха, че няма доказателства, че парите са харчени не по предназначение. Красимир Горсов е имал и 12 000 лева разходи само за пътуването до Израел, където Мануела беше на лечение. Отделно от това е имал и разходи за престоя там. Адвокатите поискаха оправдателна присъда.
Днес се очаква съдът да се произнесе с решение.

Красимир Горсов е подсъдим, че е действал против законните интереси на дъщеря си. Момичето изпадна в кома през лятото на 2007 година след катастрофа с Максим Стависки. Тогава за лечението му бяха събрани 270 000 лева. Но телевизионно разследване показа как бащата харчи тези пари за хазарт. Според обвинението са изчезнали 132 000 лева, като гражданските искове ще бъдат на същата стойност. По време на разследването Горсов сам си призна, че е играл хазарт с парите и е губил. Крупиета, които са били разпитвани в досъдебното производство, също потвърждават това.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 5266 |11.06.2009 Жертва на подкуп атакува скандална присъда . 12| 5429 |06.05.2009 Набиха Красимир Аврамов в Москва . 3| 5086 |15.04.2009 Прокуратурата поиска условна присъда за Стависки . 12| 6744 |04.04.2009 Мистерията с царските имоти била като капиталите на Красимир Гергов и Ветко Арабаджиев

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads