Реклама / Ads
13| 5097 |28.01.2008 НОВИНИ

2 фeвруари - ден „Х" за 7 министри. Станишев нанася удар, подкрепен от Брюксел

.
Министрите, които ще бъдат освободени от кабинета „Станишев" ще бъдат ясни след седмица. Сакралната дата най-мероятно ще е 2 февруари, събота. Вместо „на баня", каквато е българската традиция, лидерите на тройната коалиция ще се съберат в резиденция „Бояна".
 

Там те ще решават пролететен ремонт в правителството. В края на сбирката щял да се появи и президентът Георги Първанов, на когото да се докладват направените изводи и взетите решения - всички в името на България и просперитета на българите. Това съобщиха за Frognews.bg източници от „Дондуков" 1 и „Дондуков" 2. Сценарият вече бил одобрен, както и изявленията за новинарите, част от които щели да бъдат „информирани" какво точно ще се случи.

На сбирката щял да бъде обсъден и тежкия гаф на шефа на парламента Георги Пирински, който се зае да намали журналистическото присъствие в народното събрание.

Даниел Вълчев и Веселин Близнаков от НДСВ, Емел Етем и Нихат Кабил от ДПС, проф. Радослав Гайдарски, Румен Петков и Емилия Масларова от БСП са най-вероятните „отпътуващи с цирка". Освен мнението на коалиционните партньори трябвало да се изслуша и анализ за истинските размери на корупцията по високите етажи. Със задачата са натоварени Петко Сертов, шеф на новата Държавна агенция „Национална сигурност" и най-вече неговият заместник и доскорошен шеф на контраразузнаването Иван Драшков. Ключов момент в този доклад щял да бъде случаят „Куйович" и неговото отражение върху МВР и върху кабинета като цяло. „Някакъв сръбски бандит може да свали правителството, а отговорни фактори в него се държат сякаш нищо не се е случило", заявил премиерът Сергей Станишев пред свои партийни другари от „Позитано" 20. Очаквало се също да се споменат и други ведомства, където корупцията се прикрива и в нея участват хора от най-високо ниво. „Ударът на Сертов", нарекли негови подчинени този първи документ, който щял да докаже, че агенцията е повече от нужна, тъй като досега голямата престъпност била повече прикривана, отколкото преследвана.

daniel.jpgbliznakov.jpgetem.jpgkabil.jpgОсвен министри, за отбора на „отпътуващия цирк" щели да бъдат обсъждани и други висши държавни чиновници, назначени от квотите на партиите в коалицията. Митници, фонд „Републиканска пътна инфраструктура", агенция „Пътища", Агенция за закрила на детето и др. са в списъка. Имало конкретни данни - сведения на агенти, снимки и забисани разговори, както и косвени доказателство за участието на известни политици и хора от управлението в схеми, преминаващи границата на закона.

В оставащите дни до 2 февруари (ако непредвидени обстоятелства, като контраатка на нарочените министри или президента, не наложат смяна на датата) щели да се проведат разговори с евентуалните gaidarski.jpgrumen-petkov3.jpgmaslarova.jpgзаместници на отпадащите от кабинета. Търсели се хора, които да не са обременени с публичност за принадлежност към различни сенчести групировки. Трябва да се спрaт слуховете за работещи корупционни схеми в министерствата на отбраната, социалното, на просветата, здравеопазването, вътрешното, на бедствията и авариите и земеделското. Брюксел не вярва на твърденията ни, че това са само слухове, заявил още Станишев пред верни съратници в БСП, които трябвало да подкрепят ремонта на кабинета с атака срещу „лошите сили" в самата партия. Станишев имал и подкрепата на Брюксел за решителното сражение. Той обещал да прати доклада на Сертов в еврокомисията по правосъдието и вътрешния ред на Франко Фратини. Вече били проведени няколко телефонни разговора в тази посока. Не е ясна само позицията на президента Първанов за акцията на премиера, но се очаква той да запази неутралитет, за да не бъде свързан с едни или други кръгове в управлението.

Войната ще е свирепа, ще се чупят кости, ще се извиват ръце, големи пари ще сменят собствениците си. Думата ще има и една от масонските ложи у нас с топли връзки в САЩ и Брюксел, ментираха още източниците ни от „Дондуков" 1 и „Дондуков" 2. Frognews.bg

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 4707 |28.01.2008 Президентът чувал гласове, твърди Андрей Райчев . 0| 5198 |28.01.2008 Косово - акцент в Брюксел; ние - на кестерме . 1| 5191 |27.01.2008 Най-много македонци стават българи, но и най-често лъжат с документите . 5| 4612 |27.01.2008 Промяна на избирателната система поиска президентът през втория си мандат

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads