Реклама / Ads
16| 8499 |31.03.2011 НОВИНИ

До 2 седмици разбулват окончателно смъртта на Михов

.
Михаил Михов - Мишо Бирата
Говорителят на Софийската окръжна прокуратура - Нона Панчева оповести, че до 2 седмици ще бъдат готови назначените лабораторни изследвания във връзка със смъртта на собственика на пивоварна „Леденика" Михаил Михов.
 

Предварителните данни от назначената аутопсия във връзка с образуваното вчера досъдебно производство показват, че смъртта е настъпила вследствие на коронарна недостатъчност. След като излязат и лабораторните изследвания ще има становище на съдебно медицинската експертиза, която е тройна. Няма външни белези на насилие, обясни Станчева.

Съдебно-медицинската експертиза ще даде отговор на въпроса има ли насилствена смърт, уточни тя. По думите и продължават разпити на лица, свързани със случая. Назначените изследвания ще покажат дали Михов е употребил алкохол или упойващи вещества преди смъртта си, каза прокурорът.

По- рано днес  приключи аутопсията на тялото на бизнесмена Михаил Михов, който беше открит мъртъв в хотелска стая в Правец. Според заключението от извършената аутопсия на трупа, получено в Софийската окръжна прокуратура /СОП/, Михов е починал от инфаркт.СОП образува досъдебно производство срещу неизвестен извършител за престъпление по чл.115 НК - за причиняване на смърт.

Първоначално се установява, че се отнася за бърза сърдечна смърт, настъпила вследствие на остра коронарна недостатъчност, предизвикана от кръвоизлив под атеросклеротичната плака, съобщиха от СОП. Това е медицинското обяснение за инфаркт - запушване на съд с тромб при пациент с атеросклероза на съдовете.

Назначени са допълнителни лабораторни изследвания. След извършването им ще бъде изготвено окончателното заключение на назначената тройна съдебно-медицинска експертиза.

Процесуално-следствените действия по случая продължават.

 Завеждащият Центъра по съдебна медицина в Александровската болница Станислав Христов оповести, че  резултатите от взетите химически проби за наличие на алкохол, наркотици и други вещества в кръвта ще бъдат готови най-вероятно до седмица. 

Съдебна медицина се въздържат от друга информация за резултатите от аутопсията на собственика на пивоварна "Леденика" Михаил Михов.

Директорът на Областната дирекция на полицията в София главен инспектор Николай Николов обяви, че аутопсията ще бъде направена от трима доктори, на които може да се има доверие.

Действително има спекулации, които са доста неприятни. Ние с просто око не можем да кажем дали е инфаркт, дали е инсулт, коментира още Николов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 5979 |31.03.2011 Смъртта на Мишо Бирата не била насилствена . 70| 9926 |30.03.2011 Съмнения витаят около смъртта на президенския приятел М. Михов . 27| 9077 |30.03.2011 Смъртта на Михов - една смърт, удобна на всеки . 2| 5177 |23.03.2011 Разследването за смъртта на Емин приключва през април

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads