Реклама / Ads
10| 5013 |18.01.2013 НОВИНИ

20 души умували новогодишното обръщение

.
Видео клипът с Новогодишното обръщение към нацията на президента Росен Плевнелиев е изработен безвъзмездно от Българската национална телевизия.
 

Това се посочва в официален отговор от Администрацията на Президента по Закона за достъп до обществена информация, съобщи БГНЕС.

На Администрацията на Президента й трябваха 14 дни, колкото е и максималния срок по закон, за да отговори на въпросите, свързани с изработването на новогодишния клип на държавния глава. От отговора, подписан от главния секретар на президента Екатерина Захариева, става ясно, че изработването му е извършено за 9 дни, като съвместно участие са взели около 20 служители на БНТ и на Администрацията на президента.

За изработването на видео клипа не е обявена малка обществена поръчка, именно защото той е изработен безвъзмездно и за него не са изразходвани бюджетни средства.

"БНТ като национален обществен доставчик на аудио-визуални медийни услуги на бюджетна издръжка, ежегодно обезпечава технически заснемането на Новогодишното обръщение към нацията на държавния глава и го предоставя на медиите, които заявят желание да го излъчат в минутите преди настъпването на Новата година", се посочва още в отговора.

Заради гафа прессекретарят на президента Мария Иванова бе наказана с предупреждение за уволнение.

Президентството първоначално отказа да коментира гафа, като единствената реакция бе от БНТ, която по традиция записва новогодишните обръщения на българските президенти. Според БНТ "при изготвянето на клипа подборът на снимковия материал е извършен съвместно от екипите на БНТ и Пресцентъра на Президентството".

Държавният глава реагира няколко дни след нелепата ситуация, като обяви, че се гордее с новогодишната си реч, а тези, които говорят за гафове са се отнесли с неуважение към институцията на държавния глава.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 40| 6148 |05.04.2012 Конфуз беляза първото обръщение на Плевнелиев в НС . 17| 5606 |01.02.2012 Шефът на спецсъда се извини; обръщението било "недоразумение" . 3| 4852 |14.06.2007 Царят размаха пръст на юридическото лоби чрез обръщение към симпатизантите на НДСВ . 0| 6295 |18.03.2007 Български командоси: Няма скандал с филма за Ирак, “мангал” е обикновено обръщение

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads