Реклама / Ads
5| 5466 |23.02.2012 НОВИНИ

20 година зад решетките за убийство на приятел

.
На 20 години затвор при първоначален строг режим бе осъден за убийство 33-годишният Асен Алексиев, съобщиха от Варненския окръжен съд.
 

Алексиев бе осъден за убийството на 71-годишния му приятел Димитър Кирязов от село Старо Оряхово, Варненска област, извършено на 16 май 2011 г.

 

Съдът присъди 100 000 лв. обезщетение за причинените неимуществени вреди на дъщерите на убития мъж. Присъдените разноски по делото и държавните такси върху обезщетението - общо 7 600 лв. - Алексиев ще дължи на държавата.

 

Двамата мъже били добри съседи и приятели. Дълги години Димитър помагал на по-младия си приятел, който обитавал къща без ток и вода. Възрастният мъж редовно позволявал на Асен да се къпе, да се храни, да пере дрехите си в неговия дом, а понякога и да нощува там.

 

Двамата споделяли и самотата си, и алкохола. Във фаталната вечер Асен занесъл литър ракия, който получил вместо възнаграждение за свършена работа из селото.

 

В хода на съдебното дирене се изясни, че след няколко чаши агресията между тях ескалирала. Според подсъдимия, Димитър се нахвърлил и съборил видимо по-дребния и физически по-слаб Асен. Тогава младият мъж отвърнал с множество юмручни удари в областта на главата на пострадалия.

Димитър паднал, но Асен продължил да го удря, вече и с нож. По-късно експертите преброили 11 прободни рани в областта на шията. Била прекъсната сънната артерия на възрастния мъж и това била пряката причина за неизбежната бърза смърт.

 

Асен измил ножа, прибрал го на мястото му и след като напуснал къщата на Димитър позвънил в полицейския участък, за да търси номера на Спешната медицинска помощ. Полицаите бързо разбрали, че разговарят с пиян човек, но при опит да разберат кой се обажда Асен затворил телефона.

 

Пак поради голямото количество алкохол подсъдимият не успял да каже много и на медиците от "Спешна помощ" и затворил телефона преди да каже адреса.

 

На следващия ден отишъл в дома на своя приятел, видял го, че лежи бездиханен и потънал в кръв, и излязъл. Съобщил на племенника му, че "Димитър май е умрял". Роднината открил вуйчо си и съобщил за извършеното престъпление.

 

Асен беше задържан още на следващия ден и оттогава е в ареста. Днес съдът потвърди тази мярка за процесуална принуда и посочи 15 дневен срок за обжалване или протест на присъдата.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 5545 |20.02.2012 Сако остава зад решетките . 9| 9913 |16.02.2012 Разследването на отвличането и убийството на Мирослава е удължено . 18| 11044 |14.02.2012 Жертва на „Наглите”: Запалиха ми колата заради убийството на Мирослава . 16| 5850 |13.02.2012 Пращат Баретата 8 години зад решетките

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads