Реклама / Ads
71| 9021 |07.03.2010 НОВИНИ

200 души запалиха свещи срещу господаря на "Дондуков" 2

.
Около 200 членове на Facebook запалиха свещи пред президентството в подкрепа на финансовия министър Симеон Дянков. Те заклеймиха поведението на Първанов и подчертаха, че той целенасочено и злонамерено е атакувал вицепремиера. Протестиращите обещаха да палят свещи докато Георги Първанов не бъде свален от поста си.
 

"Президентът е бил предварително подготвен за тази атака, а освен това и отдавна е търсел трибуна, за да излезе срещу политиката на правителството.", бяха категорични протестиращите. Те за пръв път излязоха и заявиха несъгласието си с политиката на държавния глава за 9 години и два мандата на поста, който заема Георги Първанов.

От миналата вечер във Фейсбук тръгна кампания "Свещ за Гоце”, в която се предлага организирането на флаш-моб акция със свещи пред президентството днес от 17:30 ч. След скандала между Първанов и Дянков в социалната мрежа се появиха още няколко канала в подкрепа на вицепремиера.
В призива, който се завъртя във Facebook се казва, че тъй като е трудно за ден-два да се получи разрешение за протеста, организаторите призовават за мълчаливо присъствие със свещи, без викове и без шумни скандирания. До 18 часа на 6 март акцията са подкрепили 735 души. След скандала с президента тази седмица се появиха още няколко групи във Facebook, които застават зад Дянков. "Да подкрепим Симеон Дянков" и "Ние заставаме зад Симеон Дянков" са два от най-популярните канала в мрежата.

"Отвратен съм и се срамувам, че имаме такъв президент. За пореден път се уверих, че комунистите са хора с нисък морал! А всеки който иска да си каже мнението директно на Гоце - ето тук https://www.president.bg/contacts.php".

" Подкрепям Дянков! Ако не беше той, сега щяхме да сме като Гърция, ако не и по-лошо. Дано КС вложи малко мисъл и го махнат, че ми писна всяка Нова година да му гледам мутрата. Да се пенсионира и да ходи да преподава история в СУ."


"Стана неудобен . Защото трябва да доказват доходи и незаконно придобито имущество. Да се спре контрабандата на митниците и прането на пари.Парите от престъпната икономика трябва да се върнат в Държавата и да отидат във здравеопазване ,образование пенсии и благовенствие на целият Българки народ.Подкрепям Министър Симеон Дянков."

Това са малка част от мненията в сайта, които са публикувани от участниците в групата.
 
Организираното палене на свещи пред президентството идва след възникналия спор между президента и финансовия министър, провокиран от участието на Симеон Дянков в "Шоуто на Иван и Андрей", след което Георги Първанов се засегна от споменаване на името му в контекста на намек за притежавани милиарди. Финансовият министър отиде в петък при държавния глава, за да изяснят недоразумението, а впоследствие в официалната Интернет страница на президента бе публикувана стенограма на разговора им. Това породи редица коментари, бурни реакции и декларации, които превзеха медиите в последните два дни.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5021 |02.03.2010 Внесоха обвинителния акт срещу убиеца от "Соло" . 3| 6503 |28.02.2010 Български изпълнители на концерт срещу ГМО . 13| 5283 |25.02.2010 Лазар Груев скoчи срещу думи на Цветанов . 4| 4517 |22.02.2010 Свидетели отсвирват дело срещу съдия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads