Реклама / Ads
1| 4219 |04.10.2019 НОВИНИ

До 21 часа днес пътуващите по АМ ”Хемус” ще преминават през Ябланица

.
До 21 часа днес всички пътуващи по АМ ”Хемус” ще преминават през Ябланица, съобщиха от пресцентъра на Агенцията ”Пътна инфраструктура” /АПИ/
 

АПИ е предприела необходимите мерки за въвеждане на безопасна организация на движението до 21 ч. днес във връзка с предстоящото пускане в експлоатация на новия близо 10-километров участък от АМ "Хемус" между Ябланица и Боаза, и привързването на новото трасе към съществуващата автомагистрала.

 

Всички пътуващи в посока Варна са пренасочени да преминават през Ябланица. За да се избегне образуването на колони от автомобили заради пресичането на потоците от София за Варна и обратно, при кръстовището на път I-4 и етапната връзка на магистралата преди Коритна (п. в. Стрелките) трафикът за София се пренасочва през Ябланица. Пътуващите за Варна и утре ще продължат да преминават през Ябланица.

От АПИ предупреждават шофьорите да карат внимателно и със съобразена скорост.

 

Подготовката на пътищата за зимния сезон тече с пълна сила. Това обявиха от Агенцията.  Работи се приоритетно по пътните трасета, а до момента почти половината маркировка е подменена.

 

,,Тази година сме отделили около 5,5 млн. лв. При възможност ще отделим още. До момента са направени освежаване на около 45% от маркировката по републиканските пътища и есенно косене'', заяви инж. Иван Досев, член на УС на АПИ.

Междувременно от ''Института за пътна безопасност'' направиха замерване на маркировката на пътя при Долни Богров.

 

,,Трябва да е равно на 150, в случая ние имаме стойност 92,5. Светлоотразителността не отговаря на минималните нормативни изисквания'', каза пред Нова телевизия Диана Русинова от Института за пътна безопасност.

 

Именно дъждовете са предпоставка за попадане на автомобила в аквапланинг.

,,Първото най-важно нещо, което водачите трябва да направят, е да намалят скоростта. Да не скачаме веднага върху педала на спирачките, да не предприемаме навиване на волана, най-доброто решение е да изчакаме автомобила да излезе от аквапланинга'', коментира автомобилният състезател Румен Дунев.

 

Автоекспертите съветват да не отлагате смяната на летни със зимни гуми за последния момент. За първото полугодие на 2019-а в България при катастрофи са загинали 254 души, а 3000 са били ранени.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3711 |30.09.2019 Днес ще е като лято, температурите скачат на 30 градуса . 0| 4050 |27.09.2019 Днес ще бъде ветровито . 4| 4013 |25.09.2019 Днес става ясно дали Кристалина Георгиева ще е шеф на МВФ . 0| 4048 |25.09.2019 Днес ще има и слънце, и облаци, и дъжд.

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads