Реклама / Ads
0| 4375 |23.10.2017 НОВИНИ

21 хотела в София ще приютяват европейските гости по време на председателството ни

.
Меморандум за сътрудничество между Министерството за Българското председателство на Съвета на Европейския съюз и 21 хотела и хотелски вериги подписа днес министър Лиляна Павлова в Министерския съвет, съобщиха от пресцентъра на министерството.
 
Рамковото споразумение ангажира страните да си сътрудничат в организацията и логистиката по време на провеждането на Българското председателство през 2018 г. Хотелите са 3, 4 и 5-звездни и са разположени на територията на София. Някой от тях са в близост до основните сгради на провежданите по време на председателството събития - НДК и Резиденция "Бояна", други са в района на центъра и летище София. Целта е участниците сами да избират удобните за тях локации.

Страната ни, както всяка държава - членка, която е ротационен председател на Съвета на ЕС, има ангажимент към настаняването само на най-високопоставените гости - ръководителите на делегации и един от придружаващите ги делегати. Става въпрос за около 2000 лица за периода на председателството. Хотелът за ВИП гостите беше избран чрез обществена поръчка, проведена през август т. г., посочват от министерството за Българското председателство.

Всички останали делегати сами резервират и плащат настаняването си. Наложената практика изисква страната-домакин само да препоръча подходящи хотели. За целта в системата за акредитация ще има информация за хотелите, която делегатите ще виждат по време на регистрирането си за участие в събитията на председателството и могат сами да избират измежду няколко от тях.

Вече има календар на събитията, според който могат да бъдат планирани и правени необходимите резервации, отбелязват от ресорното министерство.

Над 22 000 гости ще посетят страната ни в периода на първото Българско председателство от 1 януари до 30 юни 2018 г. Очаква се те да реализират над 32 000 нощувки, посочват от министерството.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4647 |23.10.2017 Парно вече имат детски градини, посолства и болници в София . 1| 4187 |23.10.2017 ”Да, България” даде рамо на кварталните протести в София . 0| 4015 |23.10.2017 Вижте къде ще спира водата в София . 0| 5043 |21.10.2017 Избраха Любомир Георгиев за лидер на ДСБ-София

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads