Реклама / Ads
56| 9620 |21.09.2020 НОВИНИ

22.09.20 – нека бъде светлина!

.
Протестът на 10-ти септември
Близо 80 дни стотици хиляди българи се събират по площадите в България и по целия свят, за да се преборят за най-висшата човешка ценност – свободата. Загърбиха страха и заявиха, че повече не желаят и няма да живеят в робство на мафията.
 

Онази, която превзе държавата и започна по престъпен начин да мачка и рекетира бизнеса. Мафията, която успя да си купи институциите, начело с прокуратурата и ги превърна в бухалка срещу неудобните и инакомислещите хора. Онази, която ежедневно мачка човешки съдби, без да й мигне окото. Пак тя изгони младите и кадърни хора, заличавайки надеждите им за смислен и достоен живот.

 

Близо 80 дни стотици хиляди гърла от различни краища на света викаха „Оставка“ за Бойко Борисов и Иван Гешев. Този път гласът бе толкова силен, че ехото най-после стигна до Европейските институции, чуха го и отвъд океана.

 

Преди да си тръгне от този свят, преподавателят по право доц. Кристиан Таков израче пророческите думи: „И да не забравяме, че има невероятни реакции на безобразни ситуации и много често, все по-често, тия безобразни ситуации се предотвратяват от реакцията на гражданското общество. Така че, аз смятам, че трябва да бъдем изключителни оптимисти. България се събужда ужасно бавно, търка очи, обръща се отново на другата страна, вика: „Хайде да си подоспя малко“, но вече е ясно, че слънцето е изгряло и е високо. И че ще се става“.

 

Всяка вечер протестът в София близо 80 дни завършва с песента на „Подуене Блус Бенд“ „Нека бъде светлина“. От това послание имаме нужда повече отвсякога. Утре е велик ден и двоен празник за хората със свободен дух – Ден на Независимостта и на Третото Велико народно въстание!

 

Преди 112 години на този ден  българският държавен глава Цар Фердинанд прочита манифест, с който обявява Независима и Свободна България. В онзи прекрасен миг българите не се уплашиха от страховитата мощ на Британия, Русия, Германия – империи, наложили унизителното ни васално поданичество пред Турция! Как се осмелиха и защо? Отговорът е само един – за да бъде България! За да има светлина! За да има свобода и за да ни има нас сега!

 

Историята няма да ни прости, ако сега се огънем и преклоним глава пред група нагли, алчни и самодоволни мафиотизирани полтици. А идните поколения ще ни презират, ако позволим дори още ден същите тези хора да владеят властта в името на личните си цели и интереси, загърбвайки обществото и гражданите.

 

Дошъл е моментът да кажем ясно: Оставка! Сега и Веднага! Нека бъде Светлина!

На 22 септември на площад „Независимост“ можем и трябва да извоюваме нашата свобода. И с пълно право да се наречем независими.

 

 

Екип на Фрог нюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 52| 7345 |20.09.2020 Цветанов: Борисов няма да бъде следващ премиер на България . 16| 7564 |17.09.2020 Мартин Димитров: Тези некадърници изтръгнаха душата на София . 5| 5861 |16.09.2020 Божков: Възмездието е бъдещето на Каскета, Бойко и останалата шайка . 30| 5773 |15.09.2020 Корнелия Нинова: Заемите, които тегли кабинета са опасност за бъдещето

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads