Реклама / Ads
4| 4246 |12.11.2018 НОВИНИ

22-ри ден майките и техни поддръжници искат оставка на Валери Симеонов няма

.
Майките на деца с увреждания и хора, които ги подкрепят, протестират за 22 ден с искане за оставката на вицепремиера Валери Симеонов. В момента шествието се е насочило към централата на НФСБ на Раковски.
 

"Валери Симеонов си прави гавра с целия български народ. Ще протестираме до неговата оставка", каза една от майките пред бТВ.

 

Майките отново получиха подкрепата на десетки граждани, които дойдоха с тъпани и национални знамена и заедно с тях скандират "Оставка!".

 

"Ние не сме кресливи жени с уж болни деца, ние сме майки и искаме е да се преборим за достойния живот на децата ни. Валери Симеонов е позор за страната ни. Той няма място в управлението ѝ. Оставка!"

 

Майките излязоха с позиция, в която посочват, че не толерират агресията и сблъсъците с полицията. Протестът на майките се сля с протест на политическо движение "Възраждане", който започна час по рано пред МС. Протестиращите поискаха оставката на правителството и се обявиха срещу високите цени на горивата.

"Събира ни това, че правителството трябва да си подаде оставката. Подиграват се с народа! Вече не се издържа. В последните десет години 1 милион човека напускаха държавата. В Сърбия нафтата е 1,40, а тука е 2,40 - сто километра разлика", казаха протестиращи от движение "Възраждане".

 

Вчера майките обявиха, че се противопоставят и не толерират провокации към тях или полицаите, които охраняват протестите. Ето какво написаха майките:

 

Ние майките от инициативата "Системата ни убива", заявяваме категорично, че няма да толерираме и сме категорично против всякакви прояви на агресия, конфронтации с полицията и действия, които застрашават живота и здравето на хората!


Хората, които искат да отстояват своите граждански позиции по този начин, да застанат с лицата и имената си и да носят отговорност за действията си!

 

"Системата ни убива", Фейсбук

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 5225 |11.11.2018 Майките протестират 21-и ден, напрежението в центъра на София нараства . 3| 4829 |10.11.2018 Майките продължават протеста с искане за оставката на Валери Симеонов (видео) . 0| 4071 |09.11.2018 Майките пак протестираха на колела срещу Валери Симеонов . 4| 5268 |09.11.2018 Ангелкова отказва коментар за извинението на Симеонов към майките

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads