Реклама / Ads
4| 3808 |04.09.2018 НОВИНИ

22 експертизи и над 60 разпита след трагедията край Своге

.
Продължава разследването на тежката катастрофа с автобус край Своге, при която загинаха 17 души. До момента са разпитани 60 души - пострадали хора, длъжностни лица и представители на фирмата, ремонтирала пътя.
 

Продължава и изземването на документи, назначени са голям брой експертизи, съобщиха от прокуратурата. До момента са направени 22 експертизи.

 

Разследването продължава по всички версии – както относно отговорността на водача и на превозвача за настъпилото ПТП, така и относно състоянието на пътя и начина на изпълнението му като фактор, допринесъл за произшествието.

 

Случаят е поверен на Националната следствена служба. От държавното обвинение днес разпространиха информация за направеното до момента по разследването.

 

Разпитани са още настоящият шеф на пътната агенция, както и негов предшественик, а също и транспортният министър. Показания са дали още управителят на дружеството, упражнявало строителен контрол на обекта, управителят на дружеството, изготвило проектната документация, упълномощеният представител на ДЗЗД „ Трейс - Своге“ и управителят на „ Мегаинвест холд“ ЕООД.

 

Досега са назначени 20 съдебномедицински експертизи, включително такава експертиза за установяване на здравословното състояние и вида на телесната повреда на обвиняемия водач на автобуса, както и съдебно- химическа експертиза за определяне наличието алкохол и упойващи вещества на кръвните проби на обвиняемия.

 

Назначена е и експертиза за установяване на техническата изправност на автобуса към момента на възникване на ПТП, като при необходимост вещите лица ще ползват съдействие от представители на фирмата вносител на тази марка автобуси. При огледите са иззети образци от настилката и мантинелата, а от първия ден на разположение на разследващите са автобусът и двете коли, които са били ударени от него.

 

Предстои назначаването на експертиза за съответствието на асфалтовата настилка и действителното състояние на пътя с установените изисквания и проектното задание. Ще бъде назначена също и експертиза относно съответствието на мантинелата на пътя с установените стандарти, както и комплексна експертиза за причините за настъпилото произшествие.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 3383 |04.09.2018 Парламентът се събира след ваканцията . 0| 3477 |04.09.2018 Следобед ще превали . 2| 3799 |03.09.2018 Цените у нас са скочили с 84% за последните 18 години . 0| 4428 |01.09.2018 Разследват фирми за саниране

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads