Реклама / Ads
0| 5227 |23.12.2011 НОВИНИ

25 години зад решетките за убиеца на Грациела

.
Окръжният съд в Търговище призна за виновен подсъдимия за убийството на 21-годишната Грациела Пламенова - Румен Димитров.
 

  

Умишленото убийство е осъществено по особено мъчителен начин за жертвата.

 

Димитров е признат за виновен и в извършване на кражба. Така той получи наказание от 25 години лишаване от свобода, които трябва да се излежат при строг режим, съобщи БГНЕС. .

 

Осъденият трябва да плати и обезщетение на родителите на момичето, в размер на 300 хил. лева, както и направените от гражданските ищци и частни обвинители разноски, на стойност 1800 лева.

 

 

Припомняме, че 21-годишната Грациела бе намерена удушена и натъпкана в раклата на леглото в детската стая на жилището й в края на септември тази година.

 

Грациела и Румен се познавали отдавна. Момичето се върнало от бригада в Англия на 7 юни. При едно от гостуванията си в дома й, Румен откраднал 320 лири. Тя живеела сама, защото разведените й родители от години работят в чужбина. Жертвата настоявала мъжът да й върне парите, но той отказвал. В ранните часове на 30 септември, извършителят отишъл в дома на Грациела, позвънил на вратата, като по неговите думи имал за цел да се разберат за връщането на сумата.

 

Пред полицията 20-годишният Румен дал обяснения, че в апартамента на жертвата двамата се скарали. Грациела тръгнала към кухнята, а той помислил, че тя отива да вземе нож. Последвала борба, в която той я удушил. След това разхвърлял апартамента, с цел да имитира грабеж. На 1 октомври се върнал в жилището и го подредил на ново, а трупа на момичето скрил в ракла. Същия ден, след обяд, леля на жертвата била в апартамента, за да полее цветята. Тя имала ключ и се грижила за жилището, когато нямало никого. Жената обаче не се застояла в дома и не заподозряла нищо.

 

Когато близките на убитата Грациела започнали да я търсят на мобилния телефон, получавали SMS-и, че е добре, иска да остане сама и ще се върне след 2-3 дни. Съобщенията били изпращани от Румен.

 

Полицаите получили сведения, че последно жертвата е имала контакт с него. Затова започнали да наблюдават блока, в който живее. Той се появил, като изхвърлил в контейнера за боклук торбичка, в която имало латексови ръкавици и ключове. По-късно Румен бил задържан, а след това направил и пълни самопризнания.

 

Присъдата на Окръжния съд в Търговище подлежи на обжалване и протест в 15-дневен срок пред Апелативния съд във Варна.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 16| 4855 |09.12.2011 8 години затвор грозят финансиста на Октопода . 0| 4583 |07.12.2011 Зад решетките до живот за убиеца пред “Соло” . 5| 5326 |23.11.2011 Темида: Затвор до живот за убиеца на сестрите Белнейски . 3| 5117 |19.11.2011 20 години получи един от Килърите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads