Реклама / Ads
2| 5119 |26.08.2013 НОВИНИ

26 с белезници след хайка в Слънчев бряг

.
Полицейска хайка в Слънчев бряг и Несебър подгони крадци, джебчии и дилъри на дрога. Антимафоти щракнаха белезници на 26 бандити, след като ги дебнаха в продължение на цели три дни от всички краища на курорта.
 

Основната група от прибраните в ареста са изпечени майстори по грабежи и кражби, които тарашат наред хотели и квартири. След тях по численост се нареждат дилърите на дрога.

По време на тридневната акция край морето антимафиотите са разкрили 14 престъпления и са образували десет бързи досъдебни производства. Девет туристи отнесоха солидни глоби, след като са били спипани, че нямат документи за самоличност. “В операцията са проверени общо 466 лица и 188 моторни превозни средства, съставени са 18 акта по Закона за движение по пътищата”, казаха от полицията. Разбита е ученическа банда от трима младежи които се специализирали в грабежи над беззащитни жени. Невръстните апаши причаквали жертвите си по тъмно на безлюдни места, нападали ги и отмъквали дамските им чанти.

До момента полицаите са доказали четири идентични грабежа. След като докопвали плячката, 15-годишните обирджии скривали вещите в храстите и бягали. По-късно се връщали, за да приберат парите и ценните вещи, а чантите и документите изгаряли на място. Задържан е още един обирджия на 16 години, който обаче действал самостоятелно.

Докато дебнат крадци и джебчии, криминалистите попаднали в следите на 26-годишен мъж, който източвал чужди банкови сметки със скимиращи устройства. Част от крадливите машинки са били открити при обиск в квартирата му в курорта Свети Влас. Сред личните му вещи са намерени още и различни приспособления и инструменти за монтаж и демонтаж наскимиращи устройства

Друг непълнолетен крадец на 16 г. е задържан минути след като обрал беларуски турист. Апашът се промъкнал в квартирата на чужденеца през отворената балконска врата и прибрал 400 000 беларуски рубли, 60 долара, 50 евро, 200 лв. и мобилен телефон. Хукнал да бяга, но се натъкнал на полицейска засада. По същия начин е спипан 32-годишен изпечен крадец с дебело досие, докато отмъква чантата на 18-годишна девойка от Кърджали, докато жертвата се пече на плажа.

Други 12 души на възраст от 17 до 31 години пък са спипани да пренасят различни наркотици. Според криминалисти повечето от тях са шанаджии и пласират дрогата, без да се отчитат на групировки.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 50| 6486 |26.08.2013 3 млн. са напуснали България за последните 23 г. . 5| 5366 |25.08.2013 Съдбата на паметника на НДК - ясна след конкурс . 42| 5170 |24.08.2013 Делян Добрев: При следващ мандат ще правим повече реформи . 20| 5168 |24.08.2013 Внезапна смърт бави разследването срещу Цветанов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads