Реклама / Ads
3| 4098 |15.12.2016 НОВИНИ

26-годишен мъж от Варна изритал жената в берлинското метро

.
Мъжът, брутално изритал момиче в берлинското метро се оказа мъж от ромски произход, роден в Добрич, но живее във Варна. 26-годишният Светослав Стойков е с богато криминално минало- съден е за кражби, грабежи и хулигански прояви.
 

Германските медии съобщават, че нападателят се укрива в чужбина. От МВР обаче съобщиха, че към момента няма европейска заповед за арест на Стойков. Видеото с нападението, на което се вижда как младият мъж от ромски произход без причина рита в гърба жена, бутайки я рязко по стълбите предизвика широко обществено възмущение.

 

26-годишният мъж, издирван от германската полиция е родом от Добрич, но живее на семейни начала с жена във варненската ромска махала "Максуда", съобщи Нова телевизия.

 

Екип на медията разговаря с родителите на приятелката му Ибрям и Елмаз. Те твърдят, че Светослав и Цветанка все още са в Германия и не са се връщали в България, както предполагат германските разследващи. "Те не са тук. Абсолютно не са тук". На въпрос дали са гледали клипа, те отричат, но казват, че и не искат да го гледат.

 

"Той последно си беше в България август или юли.Преди един час ги чух. Те постоянно ми се обаждат. В Германия са. Жена му работи в ресторант, а той е общ работник. Как го издирват, как ще влезе сега в България? Нищо не разбирам", заяви Елмаз.

 

Според източници на Нова, ромският младеж, извършил нападението в берлинското метро е с богато криминално минало, като многократно е залавян и съден за кражби, грабежи и хулигански прояви. Светослав и Цветанка, които живеят в кв. „Максуда" във Варна имат три деца. За тях се грижат родителите на Цветанка.

 

"Най-големият е на 10 години, най-малкият е на 6. Аз гледам децата", обяснява Елмаз. Екипът на телевизията обаче така и не бе пуснат в къщата. Ако все пак се окаже, че Светослав е в България, германските власти вероятно ще поискат той да бъде екстрадиран. От МВР казаха, че такова искане все още няма, но вече сътрудничат на германските си колеги по случая.

 

Нападението над младата жена бе извършено в края на октомври в станцията на метрото в берлинския кв. "Ньойкьолн". Записи от охранителните камери обаче бяха разпространени от местната полиция едва през миналата седмица. На тях се вижда как млад мъж абсолютно безпричинно рита в гърба жена, бутайки я надолу по стълбите. При падането потърпевшата си чупи ръката.

 

В началото на седмица германската прокуратура обяви, че е установила и разпитала един от заснетите при инцидента мъже, който се оказа, че е от България. Преди ден стана ясно, че нападателят също е от нашата страна, като се появиха твърдения в германските медии, че двамата са роднини.

 

Днес вече се знае, че и двамата са роми. Първоначално в Германия твърдяха, че нападнатата жена е от сирийски произход, но това бе опровергано от полицията. Междувременно местни популярни личности обявиха награда за всяка информация, която помогне на полицията да задържи виновниците.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 5011 |15.12.2016 Нападателят в берлинското метро е ром от Варна . 0| 3707 |13.12.2016 Затвориха пристанище ”Варна” заради силен вятър . 1| 4098 |12.12.2016 В Хитрино чакали спасители от Варна, тези в Шумен били закрити . 3| 4062 |04.12.2016 Във Варна пак протестират срещу мигрантите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads