Реклама / Ads
1| 5217 |25.01.2014 НОВИНИ

3000 машини в готовност за снега

.
Източник: Булфото
3000 машини за почистване на сняг и разпръскване на пясък са мобилизирани за борбата с очакваните снегове. Ако снежната покривка от 15-20 см се натрупа за 2-3 дни, от Пътната агенция не очакват проблеми.
 

Колите трябва да са оборудвани за зимата, а шофьорите да спазват дистанция. В АПИ при 24-часов режим работи Ситуационен център, който обобщава данните за състоянието по пътищата, предаде бТВ.

Актуална информация шофьорите могат да получават на денонощно на телефон 0700 130 20. Специални мерки са предвидени за проходите, които са сред най-критичните точки за снегонавяванията.

„Там е усилен ресурсът за действие - повече машини са съсредоточени, повече дежурни. Надявам се, че няма да има проблеми. Ако видите пред себе си снегорин да опесъчава, имайте предвид, че пред него не е опесъчено - не бързайте прекалено, или го изчакайте, или имайте предвид, че ситуацията е доста по-тежка от тази, по която сте пътували до момента", посъветва Стефан Чайков - председател на АПИ.

Във връзка със завалялия сняг над София фирмите-оператори, отговорни за зимното почистване на София започнаха да извеждат техниката си, за да бъде в готовност да започне обработки срещу заледяване.

Към момента градският транспорт се движи нормално по всички линии. В столичния район „Витоша" са започнали обработки срещу заледяване. Обработени са опасни и стръмни участъци със смеси срещу заледяване. Снеговалежът в планинската част на района е по-силен в сравнение с другите райони. Градският транспорт се движи нормално по всички линии. Шьофьорите да оборудват автомобилите си за движение при зимни условия.

Заради снеговалежи и заледявания по пътищата, на места са въведени ограничения в движението. Ограничения има по пътя Русе - Бяла, в областите Смолян, Пазарджик, Ловеч.

Временно е ограничено движението по път I-5 Русе - Бяла при разклона за с. Обретеник и Екзарх Йосифово, поради аварирали тежкотоварни автомобили. Два товарни автомобила са се завъртели напречно на пътя I-5 Русе - Бяла при разклона за с. Обретеник и Екзарх Йосифово, съобщиха за „Фокус" от пресцентъра на ОДМВР - Русе. Пътят е затворен. На мястото има техника, която се опитва да издърпа камионите, но тя е недостатъчна и се очаква да дойде още, за да може да издърпат товарните автомобили и да се освободи движението. Няма информация за опашка. На мястото има полиция. Няма пострадали. Камионите са застанали напречно на платното, инцидентът се е случил поради заледен път.

В област Смолян е въведено временно ограничение за движение през проходите Превала, Пампорово и Рожен. Всички моторни превозни средства да се движат с вериги, а товарните без ремаркета и полуремаркета през проходите Превала, Пампорово и Рожен.

В Пазарджик е въведено временно ограничение при движение по път II-37 Батак - Доспат. Всички моторни превозни средства да се движат с вериги, а товарните автомобили без ремаркета и полуремаркета. Въведено е ограничение за движение на тежкотоварни автомобили с ремаркета и полуремаркета през Троянски проход.

В Търговище 10 машини извършват частично опесъчаване по пътищата в града. Настилките са мокри, вали слаб дъжд. Времето е облачно. Температурите са от 4 до 6 градуса. Духа умерен източен вятър. Видимостта е добра. Котленският проход е отворен. Опасност от падащи камъни има по пътя Търговище-село Пролаз.

В област Силистра са заснежени пътищата, на места настилките са заледени и се обработват. Най-проблемен е участъкът от км.103 до км.109 по пътя Силистра- Русе, заради заледяване, настилката се опесъчава. 11 машини са работили. Снежната покривка в областта е около 4-5 см. Превалява дъжд, примесен със сняг. Температурата е от минус 1 до 3 градуса. През нощта е оказано съдействие на два ТИР-а, закъсали по пътя Силистра - Русе и на аварирал камион по пътя Окорш - Паисиево - Главиница - Зафирово. Автомобилът се е завъртял на платното. Движението в област Силистра се извършва при зимни условия.

Във Видин слаб сняг продължава да вали. Почистват се и се опесъчават основните пътни артерии във Видин, надлезът на булевард „Панония". Някои от кварталните улици във Видин все още са непочистени. Тротоарите на улиците са почти непроходими в града, части от тях се почистват от собственици на магазини и заведения.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4973 |20.01.2014 Машинистите в отпуск след катастрофата . 13| 8797 |18.12.2013 МВР пак в стачна готовност . 26| 4927 |15.12.2013 Радан Кънев: За да има съюз, ГЕРБ да покажат готовност за отказ от властта . 22| 6743 |02.12.2013 ДПС били в готовност да подкрепят "Белене"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads