Реклама / Ads
14| 4741 |14.07.2010 НОВИНИ

320 000 против членството на Труция в ЕС

.
ВМРО внесе в парламента над 320 000 подписа с искане за национален референдум относно позицията на страната по въпроса с кандидатурата на Турция за членство в Европейския съюз.
 
Според закона 200 000 подписа са нужни, за да задължат Народното събрание да насрочи дебат, на който да се реши дали да се проведе референдум. ВМРО ще проведе срещи с всички парламентарни групи с изключение на ДПС. Целта е депутатите да бъдат запознати с аргументите защо такъв референдум трябва да се насрочиq, съобщи Дарик..

Лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов: „След като повече от половината европейски страни заявяват, че са против членството на Турция в ЕС, този въпрос за бъдещото членство на една мюсюлманска неевропейска държава в ЕС, за да не се реши отново на тъмно, както се решаваха през последните 20 години въпросите в България, трябва да бъде направен референдум за допитване на българските граждани. ЕС си има своите правила и позицията на България тежи колкото позицията на всяка една друга европейска страна".

Общинският съветник Ангел Джамбазки: „Хората на този референдум могат да гласуват „за" нашето предложение, могат да гласуват против него. Може да се окаже, че любителите на турски сериали са много повече. Фактът, че имаме парламентарна група от една съседна държава в нашата държава ни кара да се притесняваме по отношение на политическите намерения на Република Турция. Те в никакъв случай не са безкористни. Забележете как през шест месеца се появява някакъв безумен план в българското общество, което винаги го кара да настръхва. То не бяха братя Юзеирови, които иначе по Европа ходят с имената Юлиянови, но тук са Юзеирови, които искаха да се сменяват имената на български градове. Периодично някой се сеща да снима българките мюсюлманки със забрадки, така че да се вижда само овалът на лицето. Периодично има такива провокации, зад които в по-голяма или по-малка степен винаги стои Република Турция или някоя от тези изселнически организации, които са продължение на турските служби и турското разузнавателно дело".
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4761 |12.07.2010 Н.Младенов: Няма да лобираме за членството на Турция в ЕС . 3| 4792 |09.07.2010 Премиерът против милост за убийци . 2| 5243 |28.06.2010 И. Марковски: Всеки е виновен до доказване на противното у нас . 3| 4923 |10.06.2010 Цветанов: Нямам противоречия с Дянков

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads