Реклама / Ads
46| 5051 |17.07.2013 НОВИНИ

34-та вечер на протеста, раздаваха се листчета "окупация"

.
Източник: Булфото
Протестиращи с искания за оставка на кабинета блокираха за пореден път движението пред Министерски съвет в столицата за 34-ти пореден ден.
 

На недоволните граждани бяха раздадени флаери. С тях част от протестиращите приканват в четвъртък от 8.30 часа сутринта да се окупира парламента и тази окупация да бъде денонощна. Според организаторите на акцията, идеята, която е била родена в социалната мрежа, ще покаже решимостта на протестиращите граждани, чиито призиви остават нечути от политиците вече повече от месец.

Към 20 часа демонстрантите се отправиха към сградата на парламента. От МВР пък информираха, че към този час броят на включилите се в протестната акция е бил около 2500 души.

Малко преди 21 часа недоволните от властта столичани блокираха кръстовищата на Орлов мост и СУ „Св. Климент Охридски”, предаде бТВ. Участниците в днешния протест се разделиха на две групи, като едната се позиционира на кръстовището на бул. "Цар Освободител” и бул. "Васил Левски", където биеха тъпани и свиреха със свирки. Другата група остана на Орлов мост, където протестиращите опресняваха надписите на градовете, в които се провеждат протести срещу правителството на Пламен Орешарски.

Протестиращи пловдивчани образуваха жива верига с плакати по главната улица. Те донесоха всички плакати, писани от началото на протеста досега.

В четвъртък демонстранти от града смятат да отпътуват до София на общонационален антиправителствен митинг. Те се уговориха да пътуват кой с каквото може и да се срещнат в 10 часа до фонтаните срещу Президентството.

Един от водачите на протестите в Пловдив обяви, че бившият президент Петър Стоянов ще ги подкрепи от другата седмица, като участва в пловдивските акции на недоволство. В събота в града ще се проведе антиправителствен поход.

Пореден протест срещу правителството се проведе и във Варна. Десетки се събраха пред сградата на общината около 18.30 часа. Хората блокираха за кратко кръстовището пред административната сграда с викове „Оставка”, „Мафия” и „Червени боклуци”. След като блокираха движението за няколко минути, демонстрантите се отправиха към централите на БСП и „Атака” в морския град, където също протестираха.
В Бургас недоволните граждани целиха със стрели табло със снимките на лидерите на БСП - Сергей Станишев, на ДПС - Лютви Местан, на “Атака” - Волен Сидеров и на премиера Пламен Орешарски. Със звънци и свирукания демонстрантите в морския град се опитваха да привлекат вниманието и на останалите граждани по улиците.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 106| 5008 |15.07.2013 32-a вечер протести срещу правителството на Орешарски . 98| 7289 |09.07.2013 26-та вечер: Мексиканска вълна на Цариградско шосе . 111| 5529 |08.07.2013 25-та вечер на протест . 115| 6678 |03.07.2013 ДАНСWithMe пие кафе и вечеря пред парламента (снимки)

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads