Реклама / Ads
1| 4407 |12.07.2019 НОВИНИ

За 4,6 млн. лв. МТ ще актуализира сайта си за туризъм

.
Официалният туристически портал на България
Министерството на туризма започва изпълнението на нов проект за 4,6 млн. лв. Той ще се осъществява в рамките на три години и е озаглавен „Повишаване качеството на услугите на МСП в туризма чрез използване на информационни и комуникационни технологии (ИКТ) и уеб-базиран маркетинг“.
 

"С изпълнението на проекта ще се развие и актуализира съдържанието на порталния туристически сайт www.bulgariatravel.org, като ще се създаде виртуална платформа за всяка една от деветте Организации за управление на туристическите райони в страната (ОУТР).

 

Целта на проекта е да се подобри качеството на услугите на МСП в туризма чрез използването на информационни и комуникационни технологии и уеб базиран маркетинг. Основните дейности, които ще бъдат изпълнени са насочени към провеждането на ефективна реклама в страната и чужбина на туристическите райони, съобразно тяхната специфика. Те ще бъдат промотирани чрез дигитален маркетинг и реклама в национални и международни телевизионни канали", съобщават от министерството.

 

Новото финансирне е с пари от ЕС по Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“.

 

Проверка на Фрог Нюз установи, че сайтът е създаден и функционира благодарение на различна финансова помощ от ЕС. В него е записано, че съдържанието на  страницата e създаденo в рамките на проект “Мултимедиен каталог на туристически обекти и електронен маркетинг на дестинация България”, който се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Регионално развитие” 2007 – 2013 г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.

Стойността на проекта е  6 411 440 лева

 

От информация на сайта на МТ се вижда, че за периода 2007 - 2013 г. по различни проекти са усвоени над 63 963 531 лева от ЕС. За следващите години обобщена информация на сайта не успяхме да открием.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 4172 |23.05.2019 Радев: Можем да развиваме подводен туризъм с ЮНЕСКО . 4| 4870 |10.05.2019 Експерт: Министерството забива последния пирон в ковчега на българския туризъм . 0| 3778 |08.05.2019 Правителството ще актуализира Стратегията за реформа в съдебната система . 4| 4155 |23.04.2019 Гласят София за европейска столица на интелигентния туризъм

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads