Реклама / Ads
4| 6175 |28.03.2013 НОВИНИ

С 41 млн. лв. ще подпомагат бедните

.
Близо 41 милиона лева отпуска правителството за финансиране на спешния пакет от мерки за осигуряване на заетост и подпомагане на домакинствата у нас. До края на утрешния ден работната група с представители на държавата, бизнеса и синдикатите ще направи преглед на мерките, с които да бъдат подкрепени уязвимите социални групи, като се използва този ресурс.
 

Правителството ще предложи основната част от парите да бъде насочена към разкриване на работни места. Колкото до финансовата подкрепа за хората, очаква се първите помощи да стигнат до тях в края на април или началото на май.


Идеята на кабинета е да използва работещи в момента и оставени с години мерки за прилагане на субсидирана заетост, като например Програмата от социални помощи за заетост. «Имаме желание да насочим, макар и неголям ресурс, и към подкрепа за започване на самостоятелна стопанска дейност. Що се касае до другите две групи, едната група, към която бихме желали да насочим ресурс, са лицата, които с до 10 лева надхвърлят дохода за отпускане на енергийни помощи», каза вицепремиерът Деяна Костадинова.

 

 

Дадените откази към този отоплителен сезон са 36 100, но в момента, в който се даде възможност да се кандидатства отново, със сигурност ще има и допълнителни молби. Последната група - това са децата с увреждания. В момента се разработват конкретно механизмите и ако тези мерки действително бъдат подкрепени и се гласуват от Министерския съвет следващата седмица, ще може максимално бързо да започнем работа по тях. «Надявам се до края на април - началото на май да можем да започнем първите траншове", обяви Деяна Костадинова.

 

Финансовият министър Калин Христов посочи, че всяко министерство трябва да оптимизира разходите си, за да бъдат осигурени парите. Решението за отпускане на финансовия ресурс не е взето с консенсус, като някои министри са гласували против.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 45| 6195 |22.03.2013 Муравей Радев: Райков да уточни кой бизнес да помогне на бедните . 39| 5231 |14.03.2013 КНСБ предлага помощи за най-бедните . 9| 5334 |05.07.2011 Храните с еднакви цени и в бедните, и в богатите области . 21| 5042 |21.04.2011 Масларова към Младенов: Бедните не са му ясни

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads