Реклама / Ads
0| 5614 |30.04.2010 НОВИНИ

450 хил. лв. кръвнина за убития Балтов?

.
Днес Софийски градски съд даде ход на делото "Стоян Балтов". За убийството на студента пред съда застанаха тримата подсъдими - Вили Георгиев, Александър Данаилов и Светлозар Стоилов.
 

Граждански иск в размер на 450 000 лв. в полза на родителите на убития преди две години студент Стоян Балтов приеха магистратите от Софийския градски съд днес.

Припомняме, че Стоян Балтов беше пребит до смърт пред дискотека „Амнезия” в Студентския град в София.

В петък делото започна отначало. Това стана, след като първоначално прокуратурата обвини само Вили Георгиев и Стоян Данаилов за смъртта на Балтов. Миналата година обаче след свидетелските показания на Мирослав Станчев се наложи делото да бъде върнато и да започне разследване и срещу Светлозар Стоилов, който до този момент беше свидетел.

По време на делото вчера показания даде майката на загиналия студент Зарка. Жената разплака присъстващите на делото студенти, приятели и близки на семейството. Тя разказа колко добро дете е бил Стоян, че е бил отличник и че още на първо класиране е бил приет в няколко университета. Разказа как е бил обичан и уважаван от всички. "Приятелите му го чакаха с нетърпение да си дойде в Сливен, за да го видят", спомни си жената.

Близките на студента издигнаха днес в съдебната зала транспарант с надпис: „Ние те помним, Стоян” . В залата бяха и майките на Кирил Въжаров и Васил Александров, убити преди година пред столичната дискотека „Соло", които с присъствието си искаха да подкрепят морално Зарка Балтова.

От нейните показания стана ясно, че на мястото на дискотека "Амнезия" може да бъде издигнат параклис. Ден по-рано Върховният административен съд (ВАС) потвърди решението на Административния съд-София за събаряне на дискотеката.

Съдът разпита и Любомир Фарашев, който е приятел на тримата подсъдими. Момчето обаче не се оказа много полезно за делото, тъй като постоянно променяше показанията си. Той употреби думата „не помня” над 20 пъти.

Бих му задал конкретни въпроси, ако излезе от обхваналата го амнезия, каза Илиян Василев, адвокат на родителите на Стоян Балтов. В крайна сметка Фарашев се съгласи да се сметнат за верни показанията му, дадени по времето на разследването, защото били по-пресни.

Следващото заседание по делото ще бъде на 7 юли. Тогава ще бъдат разпитани още няколко свидетели то групата на обвинените.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 19| 6615 |30.04.2010 "Дянков, назначи ме", скандират младите вълци в БСП . 1| 5714 |30.04.2010 Arena BG брани правата си . 17| 17683 |25.12.2012 Благословена да е Коледа, Бог се роди! . 12| 7662 |06.11.2010 Задържаха бандит при обир на банка

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads