Реклама / Ads
81| 7424 |06.02.2012 НОВИНИ

50 души вече са вън от водния ад; и армията се включи на помощ

.
Цветан Цветанов
Цветанов пое спасителната операция. Началникът на отбраната генерал Симеонов разпореди формирования от българската армия да окажат помощ. Поддръжката на язовир Иваново се оказа занемарена в последните 10 години.
 

Лично министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов ръководи лично спасителната операция по извеждане на жителите на селото от наводнения район. Това е наредил премиерът. Към мястото пътува и министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов.

Изпратени са разпореждания до областните управители на Смолян, Стара Загора, Кърджали за обявяване на бедствено положение във връзка с предстоящи валежи и снеговалежи, които биха могли да усложнят обстановката с водоемите и реките.

50 души са извадени от наводнените къщи, каза за Хоризонт кметът на Харманли Михаил Лисков. Те са в сравнително добро състояние и изплашени. Част от тях са потърсили Бърза помощ, каза той.

Началникът на отбраната генерал Симеон Симеонов разпореди формирования от българската армия да окажат помощ на бедстващото население. Пред "Хоризонт" той каза: След като получихме информацията, че жителите на село Бисер се нуждаят спешно от помощ, са задействани батальонът в Хасково и модулът в Стара Загора. В Стара Загора се формира допълнителна група за помощ. Летят хеликоптери от авиобазата в Крумово за оказване на помощ от въздуха. Метеорологичните условия са сравнително тежки - с ниска долна граница на облаците и намалена видимост. Нашите пилоти ще направят всичко възможно от въздуха.

Между хасковските села Стойково и Брягово се е повишило рязко нивото на водата, която е заляла пътното платно.

По разпореждане на министъра на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов екипи на горските служби с високопроходима техника са се включили в операцията по спасяване на населението в бедстващото с. Бисер, община Харманли. Освен служителите на Изпълнителната агенция по горите и местния клон на „Напоителни системи” ЕАД, за участие в операцията са мобилизирани и областните и общински земеделски служби, както и ветеринарните власти. Язовир „Иваново”, чиято стена е скъсана, е собственост на общината, но се намира на територията на военен полигон и в последните 10 години поддръжката му е занемарена.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 22| 5362 |05.02.2012 Сл. Бинев: Харча повече отколкото ми дава ЕП, доплащам си . 6| 5358 |24.01.2012 Хората в Катуница: Рашков заслужава повече от 3.5 години . 26| 5949 |23.01.2012 Борисов: Повече доверие и по-малко проверки от ЕК . 80| 5960 |22.01.2012 Р. Плевнелиев вече на Дондуков 2: Ще работя за България, независимо кой е на власт!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads