Реклама / Ads
12| 5741 |08.03.2011 НОВИНИ

50 коли заграбени като тази с внучката на Вежди

.
Вежди Рашидов
50 коли, оставени със запален двигател, са били отмъкнати в последните 3 месеца точно като лимузината на сина на Вежди Рашидов заедно с внучката му днес.
 

Само за три месеца жалбите в полицията за т.нар. кражби "на ключ" са 50, но полицаи смятат, че случаите са много повече. Последният е от вчера, когато внучката на министъра остана в мерцедес заедно с крадците. Пишман автокрадец отмъкна луксозен мерцедес заедно с внучката на културния министър Вежди Рашидов вътре. Лимузината била оставена със запален двигател пред немско училище, а когато апашът я подкарал, потресен видял, че на задната седалка се вози малко момиченце. Наложило се да изостави детето, а по-късно и колата. Екшънът, който завърши с хепиенд за семейство Рашидови, се разигра в рамките на половин час вчера сутринта. Около 8 ч синът на министъра Вадим както всяка сутрин качил двете си дъщери в колата, за да ги закара до училище.

На задната седалка весело си бъбрели 5-годишната Ая и 9-годишната й кака Ния. След десетина минути Рашидов-младши стигнал пред немското училище "Дойче шуле" на столичната ул. "Жолио Кюри", слязъл от колата и за ръка завел Ая до вратата на школото, където тя ходела на предучилищна забавачка. В това време в луксозния мерцедес, чиято цена е между 150 и 200 хил. лв., останала Ния. За да не й стане студено в мразовитата сутрин, баща й не изключил двигателя на колата, която се пали не с ключ, а със специален чип. Родителят се отдалечил само за около минута, но когато се обърнал обратно към возилото, с ужас видял то да потегля, а на шофьорското място седял мъж с тъмна коса и без маска. Криминалисти смятат, че крадецът е дебнел пред частното училище, защото там учат само деца на заможни столичани, и се е надявал да задигне някоя лимузина.

Радостта на апаша обаче траяла секунди. Още докато потеглял с мръсна газ, той видял в огледалото за обратно виждане, че отзад седи момиченце, което успяло само да извика: "Тате!" Светкавично крадецът съобразил, че с детето ще го спипат веднага, и още на следващата пряка спрял, свалил детето и отново потеглил. В това време ужасеният Вадим Рашидов се развикал след колата, че са отвлекли детето му, разказаха очевидци. Той веднага се обадил и в полицията, но само след минути видял разтрепераната си 9-годишна дъщеря и се успокоил. По-малко от половин час след това чрез GPS системата за проследяване отмъкнатият мерцедес бе открит изоставен в луксозния жилищен комплекс "Бокар" край бул. "България".

"Най-важното е, че и двете ми дъщери са добре. Много съм благодарен на полицията, че буквално за 20 мин случаят бе доведен до щастлива развръзка и бе намерена и колата ми", каза на няколко пъти Вадим Рашидов, който бе на мястото, където бе изоставена лимузината му, а после бе разпитан в Първо РПУ. "Обещал съм на полицаите да не разказвам детайли, за да не преча на работата им и да хванат крадеца. Слава богу, че дъщеря ми не беше много уплашена и че не й се случи нещо", каза на излизане от районното министерският син. Криминалисти правиха вчера повече от 2 ч оглед на отмъкнатия мерцедес. От вчера на разпит започнаха да викат и трийсетината най-известни и опитни столични автокрадци. Все още не е ясно дали ако бандитът бъде арестуван, ще повдигнат обвинение и за отвличане на дете. Според някои свидетелски показания имало и втори крадец в колата на Рашидов.

Вчерашният инцидент бе третата кражба на кола с дете в последните 8 г. в София
. През лятото на 2004 г. бандит отмъкна волвото на шведско семейство от бензиностанция, докато двете им деца бяха вътре. Щом обаче видял на задната седалка момчето, на 13 г., и 7-годишното момиче, крадецът изоставил колата с малчуганите вътре, като дори заключил возилото. Две години преди това друг апаш открадна ауди с 3-годишно момченце пред заведение в кв. Дружба. Докато полицаи из цяла София бяха вдигнати на крак, апашът бе върнал колата пред заведението, веднага щом видял малчугана вътре.

Вежди Рашидов: Научих от премиера в телевизията

"По време на инцидента тази сутрин бях в телевизията. Не знаех за случилото се, научих го от премиера Бойко Борисов, който ми се обади по телефона. Веднага след това говорих и с министър Цветан Цветанов. Двамата ме увериха, че са взети всички мерки по случая. Изказвам своята благодарност на премиера, на министъра на вътрешните работи, както и на директора на Първо районно управление на МВР в София Евгени Игнатов и на служителите на районното управление. Не знам имената на всички служители на реда, ангажирани със случая, за да им благодаря лично. Бързата реакция на МВР е поредното доказателство, че държавата последователно и ефективно се бори с престъпността. Убеден съм в професионализма на органите на реда и съм сигурен, че същите мерки се предприемат и към всеки български гражданин, който е обект на посегателство."

Д-р Снежана Бахарова-Рашидова: За 10 минути бяхме в ада!


"Снощи (на 6 март - бел. ред.) празнувахме 9-ия рожден ден на Ния. Знаете как е при децата - купон, балони, подаръци, радост... А днес този ад! Но малката е запазила самообладание! Невероятна реакция на едно дете, което вижда зад волана някакви типове, а не баща си. Ако се беше разпищяла, можеха да й пернат един шамар и кой знае какво щеше да се случи", сподели изключително развълнувана д-р Снежана Бахарова - съпругата на Вежди Рашидов. Когато я чухме тя все още не беше успяла да се успокои и да преживее драмата. Научила случката от съпруга си малко след 8 часа - времето, когато Вадим води децата на детска градина и на училище. "Господи, какво ли му е било на него, бил е в ада. А той е най-любящият и грижовен баща. Да види как колата му потегля с детето му вътре, не може да се успокои Снежана. - Кой го е грижа за ламарините, но детето, детето... Малко е, дано да не е разбрало какво става и да има кошмари!" Двамата с Вежди са много близки със семейството на Киро Киров и изключително тежко преживели отвличането. Вчера всичките им тревоги възкръснали в кошмарен размер. "Няма по-гадни престъпници от похитителите, това са изроди", категорична е д-р Бахарова. (24часа)
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4983 |07.03.2011 96 кг хероин маскиран като цимент хванаха митничари . 124| 6208 |02.03.2011 Сидеров vs Димитров: Сините се държат като жрица на любовта - Сидеров чува гласове! . 42| 5861 |01.03.2011 Тр. Трайков: Залагаме акциите на “Белене”, докато изплатим заема . 3| 5492 |24.02.2011 ВМРО-НИЕ: Сърбия не се държи като европейска държава

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads