Реклама / Ads
6| 5539 |17.01.2008 НОВИНИ

50 протестират срещу визитата на Путин, 500 ги пазят

.
Около 50 членове и симпатизанти на Асоциацията на свободното слово "Анна Политковская" се събраха по обяд на протест на Орлов мост в столицата заради посещението на руския президент Владимир Путин. Проявата е под надслов „Стига съветски колониализъм”.
 

protestii.jpg

„Имаме пълно основание за митинг, тъй като сме подали искане до Столична община и не сме получили забрана в рамките на 24 часа". Това е заявил за Дарик  радио Едвин Сугарев, един от основателите на СДС, присъединил се към протеста срещу визитата на Путин у нас. Според него България не трябва да бъде енергийно зависима от Русия и затова гражданите имат право да са недоволни. Сугарев се е оплакал, че полицията е блокирала достъпа за пешеходци до кръстовището на Орлов мост и не е позволявала на желаещите да се присъединят към протеста. Той също едвам се добрал до мястото, за да се присъедини към митингуващите.

img_6968.jpg img_6953.jpg

„Най-малко 500 полицаи охраняваха мирния протест срещу визитата на Владимир Путин у нас. Те действаха по нареждане на министъра на вътрешните работи и затова ние ще внесем питане към него дали така ще защитава интересите на България, като забранява правото на хората да изкажат позицията си". Това пък заяви независимият депутат Мария Капон, която заедно с колегите си Нено Димов от ДСБ, Иван Сотиров от ОДС и други народни представители посетиха протеста на гражданските сдружения на Орлов мост. Според нея именно големият брой служители на МВР е възпрепятствал минувачите, които желаят, да се включат в протестната проява. Нено Димов пък каза: "Ние сме държава от ЕС и можем да пътуваме навсякъде в него. У нас обаче не можем да отидем и до Орлов мост. У нас може и да има демокрация, но няма свобода".

img_6999.jpg
img_6993.jpg

Народните избраници  обявиха, че мирните протести там ще продължат тази вечер от 17,30 ч.

По-рано сутринта от ДСБ разпространиха съобщение, че тази нощ движение "Русофили" си е налепило плакати с надпис "Добре дошъл господин Путин" по стълбовете на столичния булевард "Г. С. Раковски", в отсечката между бул. "Цар Освободител" и ул. "Граф Игнатиев". Същите плакати се забелязвали и на други места в центъра на София. От партията на Костов поискаха те да бъдат свалени и напомниха, че вчера плакати на ДСБ с послание "Путин вън. Putin go home" бяха махнати по нареждане на Столична община, след като преди това от инспектората й отправиха заплаха към тъмносинята формация за солени глоби. Frognews.bg

img_6959.jpg img_6929.jpg img_6975.jpg img_7032.jpg img_7041.jpg снимки Вяра Йовева

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 5043 |13.01.2008 Драконовски мерки за сигурност при визитата на Путин у нас . 3| 4611 |09.12.2007 Възрожденски песни срещу боклука в Суходол . 4| 5362 |02.12.2007 Бриго Аспарухов: 25-30 % е успеваемостта на МВР срещу престъпността . 3| 6285 |29.11.2007 Зърнопроизводителите протестират с комбайните

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads