Реклама / Ads
28| 5879 |27.08.2012 НОВИНИ

500 гости ще лапат на коктейл за Съединението в Пловдив

.
Зевзеци в Пловдив се питат, с какъв тоалет ще се появи Цецка Цачева на 6 септември
Близо 500 ВИП гости са поканени на тържествата послучай 127-годишнината от Съединението в Пловдив на 6 септември. Голямото натягане идва от кмета Иван Тотев и областния управител Здравко Димитров. И двамата искали на тържествата под тепетата да дойдат колкото може повече политици и баровци, което щяло да е знак за благоразположение към тях.
 
Те поканили първо президента Росен Плевнелиев, шефката на парламента Цецка Цачева и премиера Бойко Борисов. След тях следвал цял поменик от министри, депутати и висши чиновници. В момента кабинетите на тримата големи уточнявали кой от тях ще присъства, защото по протокол е забрането тримата да се събират на едно място, за да не станат мишена на терористична атака. Повечето от поканените питали дали ще бъде Борисов, за да си "нагласят програмата" според него.

Организира се и мощен купон след речите на паметника на Съединението в хотела на червения велможа Георги Гергов, който е шеф на пловдивските социалисти. Той от своя страна също е поканил гости между които пръв в списъка бил експрезидентът Георги Първанов. След него  се мъдрел лидерът на „Позитано” 20 Сергей Станишев. Това можело да доведе до нов скандал, след този за СПИН-а, в партията, коментират пловдивски партийци.

Кметът Тотев издал разпореждане да не се повтаря миналогодишната софра след зарята, за която отишли над 15 000 лв общински пари. Запознати обаче твърдят, че банкета струвал много повече, но напитките и мезелъците минали като спонсорство от различни фирми. Фирмаджии пък твърдят, че „нежно ги рекетирали” да дават по нещо за коктейла.

Пловдивчани с голямо любопитство очакват евентуалната поява на г-жа Цецка Цачева след изявата й при откриването на регатата „Кор Кароли” в памет на капитан Георги Георгиев, където тя демонстрира ослепителен бял тоалет и тъмни бермуди...

Росен Плевнелиев и Цецка Цачева щели да се включат в тържествената заря-проверка на пл. "Съединение". Церемонията започва от 20.30 часа. Зарята ще продължи четири минути. Бойко Борисов засега не е потвърдил дали ще пътува – най-вероятно ще мине без него. След зарята за гостите ще пийнат и похапнат в парк-хотел "Санкт Петербург".

Малцина помнят днес истинските герои на Съединението...

 

За простолюдието честването ще започне в 9.30 часа, когато ще стартират 37-ия международен маратон "Съединение" и международният пробег "Триумф". По традиция маратонците ще бягат от град Съединение до едноименния площад в Пловдив. Награди на победителите ще се връчват в 12 часа пред паметника на Съединението. Пробегът "Триумф" е за деца и юноши. В 11 часа стартира третата спортна проява - международният пробег "Практикер" за мъже, жени и хора с увреждания. Награди ще дава веригата магазини „Практикер” и напливът за участие е голям.
В 10 часа пък ще има тържествен молебен в катедралния храм "Св. Богородица". Митрополит Николай ще го отслужи и ще поздрави миряните с двойния празник. В 11 часа ще бъдат поднесени венци и цветя пред паметника на Захари Стоянов в Градската градина, а в 11.30 часа - пред плочата на капитан Райчо на пл. "Римски стадион". На тези мероприятия обаче големците от София няма да участват.

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 34| 9040 |29.03.2012 Вестник "прати" на коктейл политици, те отричат . 15| 6936 |01.02.2012 Кървава драма: мъж заколи приятелката си след роднинско гости . 7| 8716 |01.11.2011 С коктейл “Молотов” посрещат новия кмет на Сливен . 15| 6819 |12.11.2010 Ю. Рот на гости на Трактора с полицейски ескорт

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads